(1)

De som återvände

e-bok


Lars Johan Eriksson återvänder Sverige med tre av sina barn efter flera år som emigranter i Brasilien. Tiden de tillbringade i Sydamerika har tagit hårt på dem alla, Lars Johan förlorade sin kära hustru och fyra av sina sju barn, och kände därför att det är dags att vända hem igen. Livet i Sverige blir dock inte heller det en dans på rosor.

Lars Johan lyckas så småningom få jobb som snickare och så träffar han Anna. Att än en gång börja om och bygga upp ett liv är tufft, men kanske är det inte omöjligt trots allt?

Lars Johan Eriksson är författaren Anita Hammarstedts mammas kusins far och i sin historiska roman om honom och hans familj målar hon fram en händelserik och gripande livshistoria. De som återvände är en fristående fortsättning på romanen Från Rörstrand till Rio.

Anita Hammarstedt började år 2009 sitt skrivande, när hon gick i pension. Efter debutromanen Mitt liv har hon gett ut ytterligare tre romaner. Som en röd tråd genom Hammarstedts författarskap finns intresset för sin egen släkts historia, som hon med målande fiktion mejslar fram.