(235)

De sa att det var mitt fel

ljudbok och e-bok


Eva Àr bara fyra Är nÀr hon blir utsatt för sexuella övergrepp av en granne. NÀr hennes förÀldrar fÄr veta vad som har hÀnt ger de Eva hela skulden för att sedan aldrig tala om det igen. Genom hela uppvÀxten lever hon med skamkÀnslor.

Som vuxen hamnar Eva i en destruktiv relation dÀr hon utsÀtts för misshandel, nya övergrepp och utvecklar en beroendeproblematik. Det Àr först nÀr hon inser hur allting hÀnger samman som hon kan börja bearbeta sina trauman och ta sig ur sin utsatta situation.

"De sa att det var mitt fel" Ă€r Eva Östebrants personliga skildring av de övergrepp hon blev utsatt för som barn. Den visar pĂ„ hur sexuella övergrepp i barndomen kan leda till förödande konsekvenser i vuxenlivet, behovet av att fĂ„ prata om det som har skett och vikten av att förstĂ„ att det inte var ditt fel.

Eva Österbrant Ă€r beroendeterapeut och har arbetat bĂ„de kommunalt och inom sjukvĂ„rden med psykiska sjukdomar och beroendeproblematik. Hon har Ă€ven grundat och drivit ett HVB-hem för utsatta kvinnor, och i Rise - Riksföreningen mot incest och andra sexuella övergrepp i barndomen Ă€r Eva verksam som stödkvinna.

Ann Beskow Àr en svensk författare av bÄde romaner och facklitteratur.


UpplÀsare: Sofia Watts
LĂ€ngd:

3.8

235 recensioner

stolhe56

2023-09-13

Boken va bra skriven o viktig för vi Àr sÄ mÄnga som gÄr med skam i kroppen hÀr fÄr vi höra att det finns vÀgar ut ur det.

Milla

2023-08-18

vet inte om sjĂ€lva boken Ă€r bra, men upplĂ€saren fĂ„r typ 3 stjĂ€rnor. Det gick inte att lyssna 🙈

Victoria

2023-04-13

otrolig