(40)

De osannolika systrarna Soong : kvinnorna i centrum av Kinas moderna historia

ljudbok och e-bok


Jung Chang, författaren till den bÀstsÀljande succén Vilda svanar, Àr nu tillbaka med en fascinerande bild av tre systrar som kom att forma det moderna Kina.

Det sades att en Àlskade pengar, en Àlskade makt och en Àlskade sitt land. Men historien om systrarna Soong Àr sÄ mycket mer Àn dessa schabloner. NÀr Kina kÀmpade sig igenom hundra Är av krig och revolutioner spelade de var och en en viktig roll. Relationerna mellan systrarna var mycket anstrÀngd, inte minst för att en av dem gjorde allt för att förstöra för de andra.

Det Àr en gripande berÀttelse om kÀrlek, krig, intriger och förrÀderi. Den tar oss med pÄ en storslagen resa frÄn Kanton i Kina till Hawaii och New York, frÄn Japan till hemliga mötesrum i Moskva och maktens korridorer i det demokratiska Taiwan. Jung Chang skildrar med varsam hand dessa tre extraordinÀra kvinnor, som var med och formade 1900-talets Kina.

Jung Chang har tidigare skrivit Vilda svanar: tre döttrar av Kina, Mao: den sanna historien och Den sista kejsarinnan av Kina. Hennes böcker har översatts till över 40 sprÄk och sÄlt över 15 miljoner exemplar utanför Folkrepubliken Kina, dÀr hennes böcker Àr förbjudna.


UpplÀsare: Gabriella Boris
LĂ€ngd:

3.4

40 recensioner

lena.svendsen65

2022-08-06

Mycket viktig historia, men ingen litterÀr upplevelse.

Ulrika

2022-05-20

Intressant historielektion. MÄnga namn att hÄlla reda pÄ.

kerstin

2021-02-20

Intressant att ta del av detta rent historiskt. Boken har en del sprÄkliga brister dock som förtar upplevelsen, mÀrklig syntax ibland och ett enformigt upprepande av vissa ord som utsökt, grandiost och exceptionellt. Jag har lÀst de tre övriga böckerna av henne som översatts och har inget minne av detta i dem. DÄlig översÀttning och korrektur i denna kanske. Bra upplÀsare.