(33)

De fyras tecken

ljudbok


Liksom berÀttelsen En studie i rött Àr romanen tvÄdelad, första delen handlar om hur Sherlock Holmes och Dr Watson löser fallet i England och andra delen Àr en bakgrundshistoria ur mördarens synpunkt.

I första delen jagar Sherlock Holmes en mördare i London och kan nysta upp en djÀvulsk komplott. Bokens andra del utspelar sig i koloniala Indien.

Det kan nÀmnas att Sherlocks metoder inte anvÀndes av polis eller domstolar nÀr Conan Doyle skrev sina romaner.

FrÄn början till slut Àr berÀttelsen spÀnnande och den gÄr inte att förutsÀga. Sir Arthur Conan Doyle skrev fyra romaner dÀr De fyras tecken Àr den andra i ordningen och gavs ut 1890. Denna översÀttning Àr frÄn 1914. BerÀttelsen har sÀllan adapterats i sin helhet men hÀr kan man lyssna pÄ den i originalutförande med översÀttning av Hanny Flygare och varsamt bearbetad.

SprÄk: Svenska

Kategori: klassiker, vuxen, ungdom

Förlag: Ullebo Magic

Utgiven: 2020-03-01

LĂ€ngd: 5 timmar 36 min

ISBN: 978-91-986079-1-8


UpplÀsare: Peter Torell
LĂ€ngd:

3.5

33 recensioner

Nanny

2024-04-24

Men snÀlla rara, vilken bedrövlig upplÀsare! Omöjligt att lyssna klart!

Alva

2024-01-17

Första delen av boken Àr enligt mig hemsk. Gammalt sprÄk och sÀtt. Efter 3 timmar sÄ Àr upplÀsaren bra inte innan. SjÀlva boken Àr lite för trÄkig för att kÀnnas bra. Jag lyssnade pÄ denna för att det kÀndes som en klassiker och Àven om jag inte Àr nöjd, sÄ Ängrar jag inte att jag lyssnat pÄ den

Kajsa

2023-02-28

Boken Àr skriven för lÀnge sedan och det pÄverkar förstÄs lÀsupplevelsen nÄgot. Men det Àr roligt att lÀsa böckerna som ju Àr klassiker. I de tvÄförsta finns Àven intressanta historiska skeenden med i bakgrundshistorierna vilket Àr lÀrorikt. UpplÀsaren mÄ verka tafflig och inte riktigt sÀtta ord som au revoir eller ens "annons" eller "detektiv" (deKtektiv i hans version) men har lÀser med engagemang i jÀmn volym och tydlig röst och det föredrar jag istÀllet för de som försÀker ge röster Ät de olika karaktÀrerna.