(914)

De Aderton

ljudbok och e-bok


EN MÖRKLÄGGNING ÖVER SEKLER

NÀr radiojournalisten Axel Sköld gör efterforskningar inför en dokumentÀr snubblar han över ett mÀrkligt samband. En och samme man tycks vara inblandad i tre historiska dödsfall: mordet pÄ Olof Palme, vapeninspektören Algernons pÄstÄdda sjÀlvmord och journalisten Cats Falcks dödliga bilolycka.

Allt börjar som en konspirationsteori, men nÀr Axel Sköld grÀver vidare uppenbarar sig kopplingar till ett svenskt konungamord och en dold organisation med rötter i 1700-talet. SÀllskapet visar sig vara aktivt Àn i dag, pÄ höga poster i samhÀllet. I sin strÀvan att bibehÄlla makten gör de allt för att dölja sanningen och snart visar det sig att Ànnu en ministers liv svÀvar i fara.

DE ADERTON Àr en lika utmanande som trovÀrdig konspirationsthriller om mörkermÀn som inte skyr nÄgra medel för att bevara sina hemligheter och om en journalist vars mÄl Àr att avslöja dem.

ANTON BERG Àr en svensk radioproducent och dokumentÀrjournalist, kÀnd och prisbelönad för sina reportage i bland annat P3 DokumentÀr. Han Àr en av skaparna bakom podcasten SpÄr, som fick stor betydelse i samband med att Kaj Linna friades efter 13 Är i fÀngelse. SpÄr har snabbt blivit en av Sveriges mest tongivande podcasts med fler Àn 400 000 lyssnare. De Aderton Àr Anton Bergs debutroman.


UpplÀsare: Anton Berg
LĂ€ngd:

3.9

914 recensioner

Sofia

2024-03-22

SpĂ€nnande direkt. Är sĂ„ van vid hans röst frĂ„n radio att det kĂ€ndes som ett reportage.

Liz

2023-09-12

Jag ger upp efter halva boken. TyvÀrr, jag kanske gillat boken med en annan upplÀsare. Blir Äter pÄmind om min uppfattning nÀr det gÀller att författaren lÀser sin egna bok, det blir aldrig bra.

Anna

2023-06-09

Man stÀller sig stÀndigt frÄgan nÀr man lÀser recensioner som lovordar liknande dynga. Har dom nÄgon relation av ngt slag och hur lÄngt upp i röven dom sitter pÄ författaren?