(146)

Dagarnas karta

ljudbok


Jacob Portman Àr, efter att ha besegrat det monstruösa hotet som nÀstan förstörde den besynnerliga vÀrlden, tillbaka i Florida. Och nu Àr Miss Peregrine, Emma och deras besynnerliga vÀnner med, och de gör sitt bÀsta för att smÀlta in. Men ingenting blir som de tÀnkt sig. De upptÀcker en underjordisk bunker som har tillhört Abe, Jacobs farfar. LedtrÄdar till Abes dubbelliv som en av huvudpersonerna bland de besynnerliga kommer fram, hemligheter som lÀnge varit fördolda. Och Jacob förstÄr alltmer av sitt farliga arv - sanningar som varit med honom lÀnge, lÄngt innan han trÀdde in i Miss Peregrines tidsloop.

Jacob och hans vÀnner kastas in i den amerikanska besynnerliga vÀrlden, full av regler som ingen av dem förstÄr, och insatserna Àr betydligt högre Àn förut. Nya faror vÀntar för Miss Peregrines besynnerliga barn. Deras historia illustreras, precis som i de tidigare böckerna, av egendomliga, otÀcka vintagefotografier. Den hÀr gÄngen i fyrfÀrg!

En nervkittlande skrÀcksaga som kryper in under skinnet och stannar dÀr - lÀnge.

Den fristÄende fortsÀttningen pÄ Miss Peregrines hem för besynnerliga barn, Spökstaden och SjÀlarnas bibliotek. Miss Peregrines hem för besynnerliga barn filmatiserades 2016.


UpplÀsare: Katharina Cohen
LĂ€ngd:

4.4

146 recensioner

Selma

2022-10-24

Kan bara tjejer vara inbryner

Linn

2021-09-14

En fantastisk och spÀnnande fortsÀttning med Jacob som nu ska till Amerika och rÀdda en besynnerlig... Men till vilket pris egentligen?! Och vi fÄr veta mer om Abe och hans arv...

Kajsa

2020-07-22

LĂ€ngtar efter femman