(100)

D-dagen. Slaget om Normandie

ljudbok och e-bok


De som deltog i den vĂ€ldiga militĂ€roperationen – flygare, soldater och sjömĂ€n – skulle aldrig glömma morgonen den 6 juni 1944. I gryningen kantades horisonten utanför den franska kusten av tusentals fartyg. Det var den största invasionsflottan nĂ„gonsin. Inte heller skulle de tyska försvararna som vĂ€ntade lĂ€ngs Normandies strĂ€nder glömma ögonblicket

nÀr de i sista minuten fick larm om vad som höll pÄ att hÀnda.

I D-dagen Äterger militÀrhistorikern Antony Beevor mÀsterligt det dramatiska hÀndelseförloppet, i bÄde tyskt och allierat perspektiv, frÄn landstigningen i juni till befrielsen av Paris augusti 1944.

Antony Beevor, tidigare brittisk officer, Àr vÄr tids ledande militÀrhistoriska författare och har erhÄllit en rad prestigefyllda litterÀra priser. Hans böcker har översatts till ett trettiotal sprÄk och har sÄlt i över en halv miljon exemplar bara i Sverige. D-dagen. Slaget om Normandie Àr Beevors episka skildring av de allierades dramatiska landstigning i Frankrike 1944.



4.3

100 recensioner

Anders

2023-11-07

Inte samma klass som Stalingrad men bra upplÀsare. Fortfarande vÀrd att lyssna pÄ, viktig del av vÄr historia.

Rupert

2023-03-10

Intressant dÄ den innehÄller mycket detaljer utöver bashistoria, upplÀsning i högsta klass. Lika bra som Stalingrad. Nu ska jag lÀsa Berlin.

Rein

2022-05-18

Gav en bra överblick och förstÄelse för hÀndelseförloppet och framgÄngar och motgÄngar. Kopiera gÀrna kartorna frÄn boken och ha dem till hands nÀr du lyssnar. Det höjer helheten och förstÄelsen i stort. En karta (Google Maps) kan ocksÄ vara bra att ha.