(338)

Där isarna råmar

ljudbok och e-bok


"På ett närmast stillsamt sätt målar de upp en berättelse som är fruktansvärd, hemsk och gripande men ändå alldeles underbar. Jag läser en text, en deckare, som också är mycket god litteratur." Smålandsposten

Snön tinar och djupt inne i de norrbottniska skogarna hittas en cykel, som visar sig tillhöra en pojke vars försvinnande har förbryllat polisen. Irene har nyligen lämnat Stockholm för jobbet som polis i yttre tjänst, men på stationen i Kalix hamnar hon snart i konflikt med både chefer och fördomsfulla kollegor. I den glest befolkade bygden försiggår samtidigt verksamhet som undgår lagen. I en liten by bor flickan Nina med sin moster och sin allvarligt sjuka mamma. Framtiden är oviss, och mosterns vänner är farliga vänner. Mellan islossning och lövsprickning trappas en jakt upp, där människors sanna väsen ska träda i dagen.



3.9

338 recensioner

Naima

2023-11-16

lite för sev

Anna

2023-01-16

Otroligt långdragen, kunde inte lyssna klart

Rune

2022-11-15

Där isarna råmar fortsätter trenden med spännande böcker som utspelar sig i Norrbotten. Då jag har mina rötter delvis i Västerbotten kan jag känna igen mig i många av personerna och de miljöer de lever i. Jag kan däremot inte polisyrket, men tycker ändå det beskrivs trovärdigt hur poliserna arbetar i glesbygd. Mar får en bra känsla av Kalix och det stora området poliserna måste täcka längs den finska gränsen. Jag har förstått att en del tycker att början var seg, men jag tycker ändå att jag ganska snabbt kom in i handlingen och boken är definitivt en bladvändare. Jag gillar dessutom att det är ett trovärdigt fall som utreds. Jag har ganska svårt för Nordic noir där många fall måste vara spektakulära och invecklade för att skapa ett intresse, men här var det på en bra nivå. Visst var vissa karaktärer förutsägbara och delar av handlingen likaså, men jag köpte det. Välskriven och spännande och ser fram emot den andra delen i serien.