(9)

Count Zero

e-bok


Andra boken i den epokgörande Neuromancer-trilogin

Om Neuromancer-trilogin:

Case var den smartaste datatjuven av alla, innan han hamnade i onÄd och fick nervsystemet utslaget. Men en ny uppdragsgivare ger honom en sista chans, och han ger sig ut efter en oövertrÀffad artificiell intelligens.

William Gibsons Neuromancer [1984] förebĂ„dade inte bara world wide web utan blev ocksĂ„ upphovet till en helt ny genre: cyberpunk. Redan tvĂ„ Ă„r tidigare hade Gibson myntat begreppet cyberspace, och nu blev han i ett slag en av vĂ€rldens mest omtalade och inflytelserika författare. Debutromanen följdes snart av Count Zero och Mona Lisa Overdrive, vilka bildar den epokgörande Neuromancer-trilogin (Ă€ven kĂ€nd som Sprawl-trilogin), ett verk som likt fĂ„ andra har utmanat grundlĂ€ggande förestĂ€llningar om teknologi och mĂ€nsklighet. Ännu fĂ€rre har haft en sĂ„dan djupgĂ„ende inverkan pĂ„ den moderna mĂ€nsklighetens sjĂ€lvbild. Och inget av dem har skrivits i ett lika ursinnigt tempo eller med sĂ„dan hallucinatorisk klarsyn.

I svensk översÀttning av Hans Lindquist.

WILLIAM GIBSON, född 1948 i South Carolina, USA, bor sedan sextiotalet i Kanada. Neuromancer belönades med priserna Nebula, Hugo och Philip K Dick Award. Count Zero publicerades 1986 och följdes tvÄ Är senare av Mona Lisa Overdrive.