(79)

Coraline

ljudbok


Dagen efter det att hennes familj flyttat in i ett gammalt hus ger sig Coraline ut pÄ upptÀcktsfÀrd. Huset Àr uppdelat i lÀgenheter och i hennes lÀgenhet finns det 21 fönster och 14 dörrar, men endast 13 av dem gÄr att öppna. Den fjortonde dörren Àr lÄst och bakom den finns det bara en tegelvÀgg. NÀr Coraline lyckas fÄ upp dörren stÄr det klar för henne att den ocksÄ Àr en passage in i en annan vÀrld, med en annan lÀgenhet i ett annat hus.

Den nya vÀrlden har stora likheter med hennes egen - men det finns ocksÄ skillnader. Först Àr allt bara underbart. Maten Àr bÀttre, leksakerna roligare och böckerna mer spÀnnande. FörÀldrarna Àr ocksÄ annorlunda. De Àr snÀllare Àn hennes egna, men det Àr nÄgot konstigt med dem - till exempel har de fastsydda knappar i ansiktet i stÀllet för ögon. Dessutom vill de att Coraline ska stanna hos dem och vara deras dotter. De vill göra om henne och behÄlla henne hos sig för alltid.

Coraline Àr inte ensam. Det finns andra kidnappade barn i den nya vÀrlden, och dessutom tas hennes riktiga förÀldrar till fÄnga dÀr. Coraline Àr den enda som kan rÀdda dem. Hon fÄr kÀmpa av alla krafter för att rÀdda de andra barnen, sina förÀldrar och sig sjÀlv.

Neil Gaiman Àr flerfaldigt prisbelönt för sina manus till den tecknade serien Sandman och sina skrÀck- och fantasyromaner för vuxna, till exempel "Neverwhere", "American Gods" och "Stardust". Han har Àven skrivit barnboken "The Day I Swapped My Dad for Two Goldfish" och, tillsammans med Terry Pratchet, "Good Omens". Gaiman Àr engelsman, bosatt i USA, och jobbar för nÀrvarande med en filmversion av sin första bok, "Neverwhere", som ska spelas in av Jim Henson films, bolaget bakom Mupparna.



4.0

79 recensioner

Amanda

2023-12-09

Sett filmen flera gÄnger, men första gÄngen jag lÀste boken. Mystisk o spÀnnande historia!

Nicha

2023-08-03

SpÀnnande bok för de yngre lyssnarna och vÀldigt bra lÀst.

Viktor

2023-07-10

Boken hade bra fantasi och var jÀtterolig att lyssna pÄ, innehÄllet var inte som andra böker. Det var mycket intressant och spÀnnande :)