(1)

Cold Turkey : en vuxensaga

ljudbok och e-bok


Vem Ă€r den mĂ€rklige illusionisten Pseudomorfos som plötsligt dyker upp pĂ„ den stora stadens tĂ„gstation och fĂ„r fart pĂ„ finanserna för den undergĂ„ngsdömda nattklubben Cold Turkey? Är Ă€garen Karl en riktig karl och kommer hans fru Emma nĂ„gonsin att finna lyckan? Kan man lĂ€ra sig att stoppa tiden genom att studera mystikern Gurdjieff och den nazistiska avsomnade forskningsstiftelsen Ahnenerbes arbete? Styrs vĂ€rlden egentligen av tolv dansande gudar och finns det atlaiter som gĂ„r runt mitt ibland oss? Är det verkligen möjligt att Jesus i sin nuvarande reinkarnation Ă€r en Ă€ldre alkoholiserad kvinna som tröttnat pĂ„ livet efter att ha blivit sviken och sĂ„rad av sitt livs stora kĂ€rlek? Vad gjorde hon med David Bowie i Berlin 1977? Och vad fan har Jultomten med saken att göra?

Cold Turkey - en vuxensaga Àr en filosofisk relationsroman och framtida klassiker i vilken ödet fÄr en hel del hjÀlp pÄ traven genom avancerade vuxna nöjen.

Boken Àr skriven av journalisten Ola Brising som tidigare skrivit Jackie Ferms sjÀlvbiografi Rövardotter och True Crime-biografin Svartenbrandt - Sveriges farligaste man.

-


UpplÀsare: Ola Brising
LĂ€ngd:

3.0

1 recension

Axel

2022-09-18

SpĂ€nnande och intressant. Hade varit en femma om författaren hade bestĂ€mt sig för att skriva med bĂ„da hĂ€nderna - mycket onödigt och överdrivet snusk som kĂ€nns inklĂ€mt för att boken ska bli ”vuxen”