(13)

Club Domina

ljudbok och e-bok


Året Ă€r 1998. Finland har börjat vĂ€nja sig vid vad ett medlemskap i EU skulle komma att betyda. Finland ligger dĂ€r det alltid har legat, men ligger samtidigt nĂ€rmare kontinenten Ă€n de nĂ„gonsin gjort förut. Med ökad rörlighet har stĂ€derna vaknat till liv och lever nu med en helt annan puls Ă€n tidigare. Men det har ocksĂ„ inneburit en ökning av kriminella ligor och utspridd droghandel.

I det hÀr sammanhanget lÀmnar Burt Kobbat sin tjÀnst hos Hufvudstadsbladet. Han kan inte förlika sig med den mer och mer sensationalistiska vÀg som tidningen verkar gÄ. Han börjar istÀllet jobba pÄ en story om en försvunnen person, en story som visar sitta pÄ sprÀngstoff som leder hela vÀgen in i maktens korridorer. Hur kommer det nya internationella Finland klara en politisk skandal av historiska proportioner?

Serien om Burt Kobbat följer stjÀrnreportern och böckerna utspelar sig i framtiden. De Àr thrillers som gÄr i satirens tecken och oftast handlar om Àmnen tagna direkt frÄn löpsedlarna.

Staffan Bruun, född 1955 i Helsingfors, Àr en finlandssvensk författare och journalist. Han har tidigare varit korrespondent för bÄde Aftonbladet och Expressen och har mottagit Snöspaden och Topeliuspriset, bÄda för sitt journalistiska arbete. Som skönlitterÀr författare har han bland annat skrivit en rad populÀra deckarromaner om Journalisten Burt Kobbat.


UpplÀsare: Anders Mathlein
LĂ€ngd: