(1210)

Cirkeln

ljudbok


Engelsfors. Vackert namn, risig stad. Omgiven av djupa skogar dÀr mÀnniskor ofta gÄr vilse och försvinner. Sex tjejer har just börjat gymnasiet. De har inget gemensamt - förutom att en urÄldrig ondska jagar dem.

Höstterminen har just börjat nÀr en elev hittas död pÄ en av gymnasieskolans toaletter. Alla förmodar att det var ett sjÀlvmord. Alla utom de som vet sanningen.

En natt dÄ mÄnen fÀrgats mystiskt röd förs sex tonÄrstjejer till den nedlagda folkparken. De vet inte hur de har kommit dit eller varför de Àr dÀr, men utan varandra kommer de inte att överleva.

De fÄr veta att de Àr hÀxor. De utvalda, som nÀmns i en urÄldrig profetia. Plötsligt Àr gymnasiet pÄ liv och död - bokstavligt talat. De mÄste lÀra sig samarbeta trots sina olikheter, och kontrollera de magiska krafter som vaknat till liv inom dem. Tiden hÄller pÄ att rinna ut. De mÄste hitta och besegra ondskan som jagar dem, innan ondskan hittar dem.

En svensk bruksort blir spelplatsen för den stora striden mellan ont och gott. Cirkeln bjuder pÄ 520 spÀnningsladdade sidor med kÀrlek, magi, jobbiga förÀldrar, lÀxor, död och vÀnskap.

2012 kom fortsÀttningen Eld och hösten 2013 stod slutstriden i sista romanen Nyckeln.

Cirkeln nominerades till Augustpriset 2011 med motiveringen: "Över det nedmonterade brukssamhĂ€llets helvetesgap för tonĂ„rshĂ€xorna en motvillig kamp mot ondskan. Med hatkĂ€rlek till bysamhĂ€llet, lojalitet med huvudpersonerna och stor lust för genren skapar författarna en egen mytologi ur ett myller av referenser."

Serien Àr sÄld till trettio lÀnder.



4.2

1210 recensioner

Sara

2022-08-13

Helt klart vÀrd att lÀsa

Elsa

2022-07-09

Älskar spĂ€nnande bygger upp karaktĂ€rer

Amelie

2022-06-12

VÄRLDENS BÄSTA BOK!!! LĂ€ngtar sĂ„ till att fĂ„ börja pĂ„ uppföljarna!❀❀❀ 1000000000000000000000/10❀❀❀❀❀❀❀❀❀❀❀