(1018)

Cilkas resa

ljudbok och e-bok


FristÄende uppföljare till Tatueraren i Auschwitz

Cilka Klein Àr sexton Är nÀr hon 1942 skickas till koncentrationslÀgret Auschwitz-Birkenau. LÀgerchefen pÄ Birkenau, Johann Schwarzhuber, lÀgger mÀrke till henne och gör henne till sin Àlskarinna.

Efter befrielsen stĂ€mplas Cilka som kollaboratör av ryssarna och skickas till ett avlĂ€gset, brutalt fĂ„nglĂ€ger i Sibirien – Vorkuta. I Sibirien stĂ€lls hon inför nya prövningar och Ă€ven ett obehagligt vĂ€lbekant intresse frĂ„n vakterna. Men livet förĂ€ndras nĂ€r hon trĂ€ffar en vĂ€nlig, kvinnlig lĂ€kare som tar henne under sina vingar och lĂ„ter henne hjĂ€lpa till att vĂ„rda de sjuka i lĂ€gret.

Död och skrÀck Àr alltid nÀrvarande i lÀgret, vilket fÄr henne att upptÀcka en styrka hon inte visste att hon hade. I denna hÄrda verklighet börjar hon trevande bygga nya vÀnskapsband och trots allt som hÀnt henne inser hon att det finns utrymme för kÀrlek i hennes hjÀrta.

Cilkas resa Àr mycket mer Àn en skildring av kamp och lidande. Det Àr en upplyftande berÀttelse om mod, beslutsamhet och förmÄgan att Àlska.



4.4

1018 recensioner

Alma

2024-03-26

Fantastisk bok!!

Johanna

2024-02-14

Bra bok men hemsk och fruktansvÀrt att det har hÀnt

Bokmalen

2023-10-12

bra upplÀsare och spÀnnande och gripande