(2)

Ciderrevolution!

e-bok


I Sverige stĂ„r vi varje höst med ett överflöd av frukt i villatrĂ€dgĂ„rdar och gamla fruktlundar. ”Vilket slöseri”, tĂ€nkte vi och startade vĂ„r ciderrevolution. Med enkel utrustning och ett öppet sinne kan vem som helst tillverka god och spĂ€nnande cider jĂ€st frĂ„n vĂ„ra Ă€pplen, pĂ€ron, plommon och bĂ€r.

VÄr revolution grundar sig i instÀllningen att vÄr frukt Àr vÀrd att hylla. För oss Àr inget Àr förbjudet, ciderns traditionella avgrÀnsningar mot öl och vin egentligen bara Àr nonsens. Med lite kreativitet, lyhördhet inför naturen och en dos kunskap om naturliga jÀsningsprocesser gÄr det att skapa cider med Àrliga smaker och hÀrlig komplexitet. Genom att dra lÀrdomar frÄn ölbryggare och vinmakare vill vi i denna bok visa dig hur du kan jÀsa smÄ och medelstora batcher cider som verkligen gör vÄra svenska frukter rÀttvisa.

"Ciderrevolution! fungerar frÀmst som en introduktion och handbok för nybörjare. Huvudavsnitten behandlar grunderna i cidertillverkning, inklusive skörd, mustning, utrustning, jÀsning samt lagring och jÀsning pÄ flaska. Fotografierna Àr ofta rent dokumentÀra och texterna jordnÀra och inspirerande med handfasta rÄd. (...) Boken riktar sig till alla som vill lÀra sig att ta hand om sin frukt och göra den drickbar Äret runt." BTJ