(0)

Chefen Fru Ingeborg

e-bok


Ingeborg Baltazar Àr en mycket bestÀmd och sjÀlvsÀker kvinna som med stor framgÄng driver det stora modehuset Balzar i 1920-talets Stockholm. Ingeborg blev Ànka tidigt och trots att hon nu nÀrmar sig medelÄldern har hon inte hittat nÄgon ny att dela livet med. NÀr hon pÄbörjar processen att överföra sin firma till sonen Kurt inser hon hur pass överflödig hon egentligen Àr och insikten driver henne till en personlig kris.

NÀr hennes dotter presenterar sin fÀstman för henne inser hon att ensamheten blivit för stor, och mot sin vilja blir hon förförd av den unge mannen och det dröjer inte lÀnge förrÀn Ingeborg blivit ohjÀlpligt kÀr i sin egen svÀrson ...

Hjalmar Bergman (1883-1931) var en svensk författare och ansÄgs vara en av de frÀmsta svenska prosaisterna under det tidiga 1900-talet. Han debuterade 1905 med "Maria, Jesu moder", men fick inte sitt genombrott förrÀn 1910 med romanen "Hans nÄds testamente". Hjalmar led av mental ohÀlsa under hela sitt liv och var under uppvÀxten svÄrt mobbad och mycket ensam, nÄgot som satte djupa spÄr. Han var plÄgad av sin sexuella lÀggning och hade vid sidan om sitt Àktenskap med Stina Lindberg flera relationer med yngre mÀn.