(46)

Börja med höns i trädgården

e-bok


Drömmer du också om att börja dagen med att gå ut i trädgården och hämta ägg, så färska att de fortfarande är lite varma? Att ha egna höns är ett perfekt komplement till köksträdgården och för många ett steg på vägen till att bli mer självförsörjande. På köpet får du lära känna trevliga, sociala och underhållande djur. Du behöver inte ens ha trädgård många som bor i lägenhet har höns tillsammans på den gemensamma gården.

I Börja med höns i trädgården berättar Anette Sievers allt du behöver tänka på innan du skaffar din första flock: vilka regler gäller för att få ha höns i trädgården, olika sätt att bygga och inreda hönshuset, vad hönsen behöver i form av foder och annat för att må bra och hur du tar hand om värpande höns och kycklingar. Dessutom blir du presenterad för 34 hönsraser och vad som karakteriserar dem så att du kan välja den typ av höns som passar just dig och dina förutsättningar.

ANETTE SIEVERS är journalist med trädgård som specialområde och redaktör på magasinet Hus & Hem. Sitt intresse för djur och natur får hon utlopp för på den sörmländska landsbygden, där hon bor med familj, sina höns och en katt.