(476)

Bättre dö än illa fäkta

ljudbok och e-bok


Stiltje är inte ett naturligt tillstånd för den energiska Katarina Zapp, privatdetektiv. Så när uppdragen sinar tvingas hon och pensionärsgrannen Greta patrullera Luleås gator i ett fruktlöst sökande efter brottslighet. Men så dyker räddningen i tristessen plötsligt upp på närmare håll. Grannarnas dotter blir misstänkt för mord efter att en trumpen butikschef tillika fäktningsmästare hittas död. Katarina ställs inför en utmaning som anstår Luleås bästa – och enda – detektiv, och hon gör allt för att knäcka gåtan före polisen. Dessutom har hon det vinnande vapnet: en oändligt omfattande erfarenhet av detektivromaner.

”Bättre dö än illa fäkta” är fjärde delen i den humoristiska mysdeckarserien Katarinas eminenta detektivbyrå. Boken är skriven av Sofia Rutbäck Eriksson i vinnande samarbete med Mattias Boström.

Sagt om bokserien:

”Texten flyger fram och det sprudlar av gott humör” (Catharina Ingelman-Sundberg)

"Berättarglädje när den är som bäst! Har ett konstant leende på mina läppar, bara avbrutet av fniss då och då! Suveränt" (TV4:s boktipsare Johan Anderblad på Instagram)


Uppläsare: Ellen Jelinek
Längd:

3.9

476 recensioner

lise

2024-04-19

🤗Fantastiskt roliga o spännande böcker/ serie o uppläsaren passar perfekt till dessa böcker, jag läser också böckerna om Katarinas farbror som är skriven av samma författarduo, om hans mordmysterier ombord på hans jorden runt kryssning. Man kan väl säga att Katarina o hennes farbror Herkules är två motpoler men ändå himla underhållande även dom.

Mattias

2024-04-17

Underhållande och galen

Marian

2024-04-13

Spännande och kärleksfull. Livsöden mot olika håll. Gemenskap över åldersgränser. Choklad och bubbel.