(15)

Byggfirman

ljudbok och e-bok


Adrian och Lena har haft svart arbetskraft frÄn Baltikum inhyst i en husvagn pÄ tomten under det senaste Äret. Nu Àr deras hus fÀrdigrenoverat och de vill inget hellre Àn att bli av med mÀnnen som bor i deras trÀdgÄrd. Beata reser frÄn Polen till Sverige med löfte om jobb, vÀl framme visar det sig att nÄgot jobb aldrig funnits. IstÀllet placeras hon, tillsammans med nÄgra andra, i en barack i en Stockholmsförort utan den blekaste aning om vad de som tog henne hit har för planer.

Byggfirman Àr en fÀngslande nyckelroman dÀr vi fÄr följa sex familjer under en dramatisk vecka med ett ödesdigert slut. Det handlar om girighet, utpressning, oÀndliga mÀngder svarta pengar och hur mÀnniskor förvandlas till varor. Allt för att hÄlla kostnaderna nere i den svenska byggbranschen.

Byggfirman bygger pÄ verkliga livsöden. Alla brott, transaktioner, dödsfall, platser och hÀndelser har sin motsvarighet i verkligheten, vilket Àven inkluderar miljonrullningen vid nÄgra av Stockholms största byggarbetsplatser.



2.9

15 recensioner

Torbjörn

2020-09-16

Det hĂ€r var ingen höjdare. Naiv dialog och ett evigt fokuserande pĂ„ mobiltelefoner, sms, telefonsvarare, displayer och knappar. Ämnet Ă€r viktigt, men försvinner i allt trams.