(589)

Buzz

ljudbok och e-bok


Buzz Àr fortsÀttningen pÄ Anders de la Mottes succédebut Geim som belönades med Svenska Deckarakademins debutantpris 2010. Det Àr en andlöst spÀnnande, kraftfull och nyskapande thriller med starka kopplingar till vÄr samtid.

Henrik ”HP” Pettersson Ă€r pĂ„ flykt. Det har gĂ„tt fjorton mĂ„nader sedan han via en mystisk mobiltelefon blev indragen i ett djĂ€vulskt verklighetsspel som nĂ€stan kostade honom livet. Men Ă€ven om han nu har allt han kan önska sig – frihet, pengar och ett minimum av ansvar – Ă€r han inte nöjd. Han saknar kickarna frĂ„n Spelet. Det bekvĂ€ma livet trĂ„kar ut honom och i takt med att han fĂ„r allt svĂ„rare att sova börjar han ocksĂ„ fĂ„ problem med att skilja fantasi frĂ„n verklighet. Ibland kommer han pĂ„ sig sjĂ€lv med att nĂ€stan hoppas att Spelet ska hinna ifatt honom. NĂ€r han trĂ€ffar Anna Argos verkar saker och ting ljusna. Hon Ă€r precis hans typ – rik, vĂ€rldsvan och snygg. Men under hennes coola yta börjar han ana nĂ„got oroande. Som om hon var rĂ€dd för nĂ„gon – eller nĂ„got. Och sĂ„ var det ju det dĂ€r med hennes telefon 


För Rebecca Normén borde livet vara enklare nu nÀr hennes förslutna inte lÀngre plÄgar henne. Hon har befordrats till gruppchef för ett eget livvaktsteam och stÄr i begrepp att bli sambo. Trots detta har hon svÄrt att finna sig tillrÀtta. Det nya livet kÀnns pÄ nÄgot sÀtt overkligt, som om det inte var hennes. SÄ fÄr hon tips om ett webbforum dÀr en anonym skribent, en polis som kallar sig Maybey, plötsligt börjar vÀnda sig direkt till henne, nÀstan som om de kÀnde varandra. Och det som Maybey skriver Àr minst sagt oroande.

FrÄgorna hopar sig för HP och Rebecca. Vad Àr egentligen pÄ riktigt? Vem kan man lita pÄ? Och gÄr det att skydda sig mot ett hot som kanske inte ens existerar?


UpplÀsare: Mattias Linderoth
LĂ€ngd:

4.0

589 recensioner

Tanja

2024-02-06

SpÀnnande, som att lÀsa en actionfilm. Ibland snabba vÀxlingar mellan karaktÀrerna sÄ det gÀller att vara uppmÀrksam.

Teus

2023-12-27

SÄ bra, fick mig att fortsÀtta att lÀsa

Igor

2023-11-17

Inte lika bra som förra och lite smÄrörig. Annars en helt okej bok.