(453)

Brottsplats 416

ljudbok och e-bok


En sommarnatt 1995 blir den artonĂ„riga Klara vĂ„ldtagen och mördad dĂ„ hon Ă€r pĂ„ vĂ€g hem genom Östra kyrkogĂ„rden i Göteborg. Trots vittnen lyckas man inte hitta den skyldige. TvĂ„ Ă„r senare omkommer en ung kvinna, Mia, i en brand som till synes beror pĂ„ sĂ€ngrökning. Göteborgspolisen Klas Hagberg Ă€r dock övertygad om att det rör sig om en mordbrand och att gĂ€rningsmannen Ă€r densamme som i fallet med Klara. Men han blir motarbetad internt och tvingas bort som utredare.

Drygt tjugo Är senare nÀrmar sig Klas slutet av sin karriÀr och arbetar med Äldringsbrott. Han har aldrig lyckats glömma Klara och Mia och nÀr han ges en möjlighet att Äteruppta de gamla utredningarna tvekar han inte. Nu tÀnker han slutföra det han inte lyckades med en gÄng i tiden och han fÄr ovÀntad hjÀlp av Sara Douhan, som jobbar inom hemtjÀnsten. Jakten pÄ mördaren blir dock farligare Àn de kunnat ana och kommer att pÄverka Àven deras privata liv.

Sagt om boken:

”Den hĂ€r boken fĂ„ngade mig frĂ„n första sidan och sedan flöt lĂ€sningen bara pĂ„, alltsĂ„ en bladvĂ€ndare. Den Ă€r riktigt spĂ€nnande och tempot och handlingen gör att man bara vill lĂ€sa mer och mer.”

Bloggen Bokprataren

”Brottsplats 416 Ă€r driven och spĂ€nnande. Arbratt och Kragnert Bartholf har skapat en egen stil och jag ser fram emot att lĂ€sa mer om polisen Klas Hagberg och undersköterskan Sara Douhan.”

BohuslÀningen

”Boken Ă€r otroligt spĂ€nnande. Jag hade svĂ„rt att lĂ€gga den ifrĂ„n mig. Imponerad av författarnas sĂ€tt att vĂ€va ihop historien. Betyg 5 av 5”.

Books of Magnus

”Det hĂ€r Ă€r en bok som fĂ„ngade mig frĂ„n första sidan. En lite annorlunda deckare, som var riktigt spĂ€nnande. Ser fram emot nĂ€sta del i trilogin. Betyg 4 av 5.”

Sofias bokhylla

”Intressanta karaktĂ€rer, snabba och korta kapitel och en story man inte kan ana slutet pĂ„. Jag ser redan fram emot nĂ€sta del”.

Fridas Bookcorner


UpplÀsare: Ludvig Josephson
LĂ€ngd:

3.4

453 recensioner

Hogge

2023-03-06

Befriande med en kriminalroman utan en massa spekulativt vÄld och galna seriemördare i kanindrÀkt men som ÀndÄ bibehÄller spÀnningen hela vÀgen. Bra jobbat! NÀstan lite Kerstin Ekmanskt över berÀttandet, en komplimang!

Ann-Kristin

2022-09-22

Bra

stina

2022-08-26

VÀntar pÄ nÀsta!