(1580)

Bortom horisonten

ljudbok och e-bok


Året Ă€r 1946, och det Ă€r dags för "krigsbrudarna" - de tusentals kvinnor som gift sig under kriget - att korsa Atlanten för att Ă„terförenas med de mĂ€n som nu Ă„tervĂ€nt hem frĂ„n kriget. Skeppet gĂ„r frĂ„n Sydney, Australien, och 650 brudar inleder en dramatisk resa.

Med pÄ bÄten finns bland annat den snobbiga Avice, som anser sig för fin för de tre andra kvinnorna hon delar den trÄnga hytten med. Den gravida Margaret Àr en bondflicka som vill göra alla till lags. Den unga levnadsglada Jean vill helst festa och ger sig ganska snart ut pÄ farligt vatten. Den kyliga, gÄtfulla sjuksköterskan Frances hÄller sig mest för sig sjÀlv, inget vet att hon bÀr pÄ en hemlighet.

Trots att de Ă€r mitt ute pĂ„ havet lyder starka etikettsregler. MĂ€n och kvinnor hĂ„lls Ă„tskilda frĂ„n varandra pĂ„ olika dĂ€ck. Men regler Ă€r till för att brytas, och under resans gĂ„ng sprider sig en osĂ€kerhet bland de unga brudarna. Äktenskapen som oftast ingĂ„tts i all hast under kriget Ă€r inte alltid de mest stabila. Och ett enda ödesdigert telegram frĂ„n brudarnas mĂ€n med familj kan innebĂ€ra att de blir avsatta i nĂ€rmaste hamn för att dĂ€refter skeppas tillbaka till Australien.

Bortom horisonten Àr en av Jojo Moyes mest Àlskade romaner, och bygger pÄ verkliga historiska hÀndelser som Àven har pÄverkat hennes egen familjs historia. Den gavs ut pÄ svenska första gÄngen 2006 under titeln Brudskeppet.


UpplÀsare: Gunilla Leining
LĂ€ngd:

4.0

1580 recensioner

Ozra

2024-04-12

vackert historia

Jennifer

2024-04-09

Underbar đŸ€©

Anonym

2024-03-04

Gillar hennes övriga böcker vÀldigt mycket men denna var seg och trist. Lyssnade inte klart.