(695)

Bortom Dimön

ljudbok och e-bok


En julinatt för femtio år sedan förändrades Dimön för alltid

Julia har lämnat Dimön bakom sig, men så får hon ett desperat telefonsamtal: Franz Oswald, den före detta sektledaren, har låst in sig i källaren på herrgården och vägrar att komma ut. När Julia motvilligt återvänder till ön för att övertala honom att avbryta sin självvalda isolering förvandlas det som skulle ha varit en snabbvisit till något helt annat. En anonym källa tipsar tidningen hon jobbar på om ett femtio år gammalt olöst mysterium på Dimön.

Tre tonårsflickor försvann spårlöst en natt i juli. Händelsen skakade det lilla samhället då, numera är det något man ogärna pratar högt om. De vidskepliga byborna verkar tro att öns vålnad, Grevinnan, lockade flickorna till klipporna, där de hoppade mot sin död.

Julia börjar få makabra ledtrådar från någon som driver på utredningen idet fördolda. Samtidigt ruckas Franz i grundvalarna när sanningen bit för bit avslöjas och spåren leder till herrgården och hans sadistiska pappa. Alltmer växer Franz övertygelse om att hans eget beteende är nedärvt genom generationer av outsäglig ondska.

Vad hände egentligen den där natten för femtio år sedan? Och vem är det som lurar i skuggorna och bevakar Julias minsta steg?

**

MARIETTE LINDSTEIN gick som 20-åring med i Scientologerna. Under 25 års tid arbetade hon på alla nivåer i rörelsen, inklusive i toppen av hierarkin på högkvarteret utanför Los Angeles. 2004 flydde hon. Idag arbetar hon som författare och föreläsare på heltid och har vigt sitt liv åt att upplysa andra om sektproblematiken. Mariette Lindstein är född 1958 och bor utanför Halmstad tillsammans med sin man Dan och deras tre gårdshundar, Bianca, Prada och Selma.



4.1

695 recensioner

caritee

2023-09-04

nej, första delen var verkligen riktigt bra, sen har böckerna blivit mindre och mindre bra. Men den är orealistisk.

Läs

2023-08-19

Lite tråkig, ingen favorit. Sävlig, även om storyn var bra.

Valkyria

2023-05-01

Inte alls som hennes andra böcker, denna var tyvärr rätt tråkig.