(4)

Bortdribblad

e-bok


Yalam och Samir trÀnar i samma lag. De ska Äka buss hem frÄn en match för ingen har tid att hÀmta dem, men de fÄr 20 kronor var att köpa godis för. Varken Yalam eller Samir kan tÀnka pÄ nÄgot annat Àn godiset, och dÄ gÄr det inte sÄ bra varken pÄ fotbollsplanen eller med bussÄkandet!

NÀr de spelat match köper de först godis, sen vet de att de ska Äka tretton hÄllplatser med sexans buss för att komma hem. NÀr de kommer till hÄllplatsen rullar det precis in en buss som de springer fram till. De sÀtter sig lÀngst bak och börjar Àta godis. Efter ett tag tittar de upp, men kÀnner inte igen sig. Dessutom börjar det mörkna. Till slut trycker Samir pÄ knappen, bussen stannar och de kliver av. Men det visar sig att de stigit av pÄ fel hÄllplats och till rÄga pÄ allt har Yalams mobil laddat ur. DÄ kommer dessutom tvÄ alkisar ...

I Magnus Ljunggrens och Mats VÀnehems nya serie "BÀsta klubben" trÀnar tvÄ lag ihop, ett killag och ett tjejlag. Böckerna i "BÀsta klubben"-serien Àr fristÄende berÀttelser om spelare i lagen. I Tufft spel, den andra boken som kommer ut samtidigt, fÄr vi följa Tina nÀr hon spelar med killaget och gör en sÄn dÀr tackling man absolut inte vill se pÄ en fotbollsplan.