(24)

Borta, bara borta

ljudbok och e-bok


Claes TillĂ©n och Peter van Rijssen, spanare vid lĂ€nskriminalens Grova brottsrotel i Göteborg, Ă€r utlĂ„nade till Kalla fall-gruppen. De ger sig i kast med ett tjugo Ă„r gammalt fall – 22-Ă„riga Jonna Eriksson som försvann spĂ„rlöst efter en fest i Torslanda sommaren 1993.

Det dröjer inte lÀnge innan en mÀngd frÄgetecken uppstÄr. En kille som varit med pÄ samma fest har lÄtit sig intervjuas av tidningen GT/Expressen om det gamla fallet. Men nÀr poliserna vill höra honom visar det sig att han Àr försvunnen sedan nÄgra dagar.

Ännu vet man inte om Jonna ens varit utsatt för ett brott. Den ursprungliga förundersökningen imponerar inte. Det tycks som om de dĂ„varande utredarna fokuserade helt pĂ„ ett enda spĂ„r och valde bort andra möjligheter.

Jan Sprangers har ett lÄngt förflutet som journalist och researcher pÄ Sveriges Television och som kriminalreporter pÄ kvÀllstidningen GT. Att han lÀrt kÀnna den vÀrld som befolkas av poliser, Äklagare, advokater, misstÀnkta och dömda blir tydligt i hans deckare som hyllas för sin detaljkÀnnedom och autenticitet.

“Borta, bara borta” Ă€r den fjĂ€rde fristĂ„ende delen i hans spĂ€nnande deckarserie om radarparet TillĂ©n och van Rijssen.


UpplÀsare: Mattias Knave
LĂ€ngd:

3.5

24 recensioner

Kenneth

2022-12-08

Bra spÀnning med mycket realism samt oförutsedda hÀndelser och intriger. Kul med lokalförankringen till Göteborg med omnejd och detaljrikedom i berÀttelsen.

Lena

2022-01-09

Som mÄnga andra med gamla fall Blir sÄ rörigt. Hoppa frÄn dÄ och nu

Basti

2022-01-07

Jan Sprangers skriver enligt mig fantastiskt spÀnnande och verklighetstrogna deckare med trovÀrdiga karaktÀrer i. Topp!