(294)

Bombmannens testamente

ljudbok och e-bok


Han var en alldeles vanlig man. En medelsvensson med bil, sommarstuga och bÄt. En alldaglig tjÀnsteman, nÀrmast smÄtrÄkig.

Men sÄ drabbade orÀttvisan honom i form av en felaktig skatteskuld. Och det blev starten pÄ en rÀcka hÀndelser som skulle leda till det mest omtalade brottet i modern tid i Sverige.

Fast det var inte bara de nitiska och oförlÄtande skattmasarna som vÀnde upp och ner pÄ Lars Tingströms liv. Det fanns en kvinna med i spelet ocksÄ. Hon var hans livs stora kÀrlek. Och om det inte varit för hennes svek hade kanske ödet gestaltat sig annorlunda för en vÀldig massa mÀnniskor.

Lars Tingströms drevs frÄn sitt ordentliga tjÀnstemannaliv till Kumlabunkern, han blev Bombmannen med hela svenska folket, han var skyldig till flera mÀnniskors död och han tvingades av omstÀndigheterna rakt in i armarna pÄ en av Sveriges farligaste personer. PÄ Kumla lades grunden till en ödesdiger vÀnskap som skulle krossa det svenska folkhemmet för gott.

Advokaterna Lena Ebervall och Per E. Samuelson har skrivit en roman om Lars Tingströms liv, om vad mygel och maktmissbruk kan driva en medborgare till och om hur Tingström för evigt skulle skriva in sig i den svenska kriminalhistorien.


UpplÀsare: Lena Ebervall
LĂ€ngd:

4.1

294 recensioner

Lina

2023-12-19

EnastÄende helt enkel!! Fantastisk upplÀsning..storyn fÀngslar omedelbart o det Àr en pikant historia i sej..en stark skildring av 80-tal i allmÀnhet o tvÄ av Sveriges största rÀttskandaler i en fascinerande förtrollande finurlig form!! Klassiker!!

olof.garskog

2023-12-19

Fantastisk!

Vanessa

2023-10-20

det gick inte att lyssna pÄ den rösten man somnar bara