(60)

Boken om vikingarna

ljudbok


I boken om vikingarna berÀttas bland annat om senare Ärs utgrÀvningar i Ryssland och Ukraina. Dessa har ökat vÄr kunskap betydligt om hur vikingarna levde. Genom brev skrivna pÄ nÀver som grÀvts fram ur jorden vid en flodbank, kan vi urskilja enskilda mÀnniskoöden, dÀr Àven kvinnorna trÀder fram. Vi fÄr Àven höra om hur mÀnniskor, som mötte vikingarna upplevde dem. HÀr berÀttar de om hur de förvÄnade sin omvÀrld med sitt demokratiska styrelsesÀtt och kvinnans starka stÀllning. Vi fÄr reda pÄ allt, om bÄde deras vilda och brutala framfart men Àven om vardagen.


UpplÀsare: Claes Elfsberg
LĂ€ngd:

3.9

60 recensioner

Börje

2022-02-15

Det Àr nog bara domsvenska PK dÄrarna som beljuger den svenska vikingatiden. Vikingarna tog inte en enda svart slav. Det har aldrig funnits nÄgon svart slav i Sverige.

Joel

2021-02-05

Boken börjar bra men blir trÄkig, lÄngsam och seg efter ett tag. Det Àr alldeles för mycket tjatande om kristendomen och Ansgar. Sen att man utgÄr frÄn att Adam av Bremen samt Ahmad ibn Fadlan skulle vara nÄgot rÀttesnöre för alla dessa pÄstÄende hur dom asatroenden var blir lite löjligt. Adam var aldrig i Gamla Uppsala utan vad han skrev var antagligen hans egna fantasier samt pÄhittade berÀttelser ftÄn andra kristna. Finns inga belÀgg för att dom asatroende offrade mÀnniskor till gudarna. Vissa trÀlar valde att dö med sin herre kan sÀkert stÀmma men det kanske var sjÀlvmant eller tvÄng? Ingen som vet med sÀkerhet. Gamla Uppsala förtjÀnar mer plats i boken dÄ mÄnga anser att det var en vÀldigt viktig plats för dom asatroende i norden. Kungshögarna och YnglingaÀtten hör man knapot nÄglt om. Finns böttre böcker Àn denna.

René

2021-01-02

Mycket bra och intressant genomgÄng av vikingatiden och des historia, vÀlskriven och faktuell, första gÄng jag har hört en genomgÄng av bÄda östlig och vÀstlig expansion och deras inverkan pÄ varandra. Samtidigt ocksÄ den bÀsta, och mest trovÀrdiga, beskrivning av det skandinaviska samhÀlle under vikingatiden jag till datum har hört.