(171)

Bojan och polisbilen

ljudbok


Det Àr lÀggdags och Bojan ska borsta tÀnderna nÀr han kommer att tÀnka pÄ att en polisbil körde förbi förskolan under förmiddagen. Han frÄgar mamma om hon kört en polisbil, och det har hon. För mamma Bibbi har kört nÀstan alla sorters bilar, hon Àlskar allt med en motor i. Hon har till och med jobbat som polis och kört radiobil. Hon berÀttar för Bojan om hur det gÄr till som polis, nÀr man fÄr sÀtta pÄ sirenerna, vilken utrustning de har med sig och vad de gör nÀr de fÄngat en tjuv. Efter ett tag kommer Bojans katt Tussan och stör. Hon vÀlter ner tandborstmuggen och Bojan frÄgar om mamma rÀddat nÄgot djur nÄgon gÄng. Och det har hon, nÀr hon var polis. Det var en liten hundvalp som sprungit bort i skogen. NÄgra svampplockare hade sett hunden, men kunde inte fÄ med sig den. Men Bojans mamma hittade dit och med lite list och en gammal smörgÄs fick hon valpen att följa med henne till polisbilen ocksÄ.

Av Bolibompas Johan Anderblad som kan allt om stora fordon. Djuplodande och verklighetsbaserat utan att vara för lÄngt för att lyssna pÄ om och om igen!

Musiken Àr inspelad, producerad och framförd av Jakob Torgander



4.5

171 recensioner

Maria

2022-01-03

Sonen som Àlskar fordon Àlskar böckerna om Bojan!

Patric

2021-10-23

Att höra Johans berÀttarröst Àr som att sitta uppkurad hos en förÀlder och bara njuta av att höra denne lÀsa. Bojan-böckerna Àr fantastiska och mÄste Àven avnjutas i pappersform! Filippa Widlunds illustrationer Àr magiska!

Lova

2021-01-30

”Superbra! 👍” - tresnartfyraĂ„ringen