(201)

Bojan och brandbilen

ljudbok


Bojan ligger i sÀngen och försöker somna nÀr han kommer att tÀnka pÄ att han sÄg en brandbil tidigare under dagen. Han frÄgar sin mamma Bibbi om hon har kört en brandbil nÄgon gÄng, och det har hon ju, för hon har kört nÀstan alla sorters bilar. Hon har till och med jobbat som brandman och berÀttar för Bojan om allt kring brandbilen och hur den kan slÀcka brÀnder.

Efter ett tag kommer Bojans katt Tussan och stör. Hon vÀlter ner hans brandbilar och ambulanser frÄn hyllan ovanför sÀngen. Bojan frÄgar om mamman rÀddat nÄgot djur nÄgon gÄng. Visst har hon det. NÀr hon jobbade som brandman en gÄng var det en uggla som hade skadat sig pÄ en elledning och fastnat högt upp i en ek. Med hjÀlp av en djurvÄrdare och stegbilen lyckas Bibbi fÄ tag pÄ ugglan sÄ att djurvÄrdarna kan ta över. Det Àr spÀnnande, men Bojan kan ÀndÄ till slut komma till ro och somna.

Av Bolibompas Johan Anderblad som kan allt om stora fordon. Djuplodande och verklighetsbaserat utan att vara för lÄngt för att lyssna pÄ om och om igen!

Musiken Àr inspelad, producerad och framförd av Jakob Torgander



4.5

201 recensioner

Anonym

2022-02-22

Lite snabb hastighet pÄ lÀsning för att anvÀnda den som God Natt saga. Skulle behöva sÀnka ner farten, varva ner och göra större pauser mellan meningar för att ge bÀttre möjlighet att somna

David

2022-02-19

BRA FAKTA

Patric

2021-12-16

En till bok! Jag somnar nÀr jag lyssnar!