(84)

Blott en dag

ljudbok och e-bok


Även de som stĂ„r oss nĂ€rmast kan bĂ€ra pĂ„ hemligheter. Vad hĂ€nder om allt avslöjas en dag?

Nora vÀxer upp i 1950-talets Stockholm. Eftersom hon Àr ensambarn och inte har nÄgra vÀnner tillbringar hon mycket tid med sin Àlskade pappa. NÀr hon en dag blir överfallen pÄ vÀg hem frÄn skolan tystas det hela ner och hon misstÀnker att hennes pappa döljer nÄgot för henne. Vet han nÄgot mer om pojken som misshandlade henne Àn vad han berÀttat? Nora gör allt för att glömma det som varit, men det förflutna hinner ikapp.

NÀr Noras vuxna dotter Sara mÄnga Är senare börjar nysta i sin mammas liv gÄr det upp för henne att inget varit som hon trott och att hennes mamma burit pÄ hemligheter som pÄverkat henne sjÀlv mer Àn hon kunnat ana. Hon mÄste agera nu. Innan det Àr för sent.

Blott en dag Àr en gripande relationsroman om hur mörka familjehemligheter skapar splittringar som strÀcker sig över generationer och om hur det förflutna kan fÄ ödesdigra konsekvenser.

THERESE SLETTENGREN Àr uppvÀxt i MÀlarhöjden och i Saltsjöbaden. Hon bor idag pÄ Lidingö tillsammans med sin familj. Efter tio Är som bolagsjurist tog passionen för skrivandet över och hon utbildade sig till journalist. Therese arbetar som frilansskribent och kommunikatör. Blott en dag Àr Therese Slettengrens debutroman.



3.9

84 recensioner

Marianne

2024-02-09

Boken fÀngslade mig efter ett par kapitel. Riktigt bra historia - Àven om det inte varLisa utan Lina Sandell som skrev psalmen det refereras till.

Anonym

2023-12-18

Sorglig men bra. Bra upplÀsare.

Johanna

2023-06-12

VÀlskriven och spÀnnande, men slutet blev en besvikelse. Fick inte svar pÄ en av frÄgorna, saknades en twist.