(133)

Blondie

ljudbok och e-bok


Som nyfödd Àr hon nÀra att bli lÀmnad i en snödriva. Som sjuÄring blir hon vÄldtagen av en alkoholist i en trappuppgÄng.

Som nioÄring rymmer hon hemifrÄn och blir Àn en gÄng vÄldtagen av en lÄngtradarchaufför som gett henne lift. Som tolvÄring börjar hon sÀlja sin kropp till fyllgubbarna i Björns trÀdgÄrd pÄ Söder i Stockholm.

Som trettonÄring Àr hon fullfjÀdrad prostituerad i City och har en hallick som tar ifrÄn henne merparten av de pengar hon tjÀnar.

Som tonÄring blir hon snart grovt kriminell och utnÀmns av pressen till 'Sveriges gangsterdrottning'.

Hon kommer att tillbringa sexton Är av sitt liv pÄ olika institutioner, alltifrÄn flickhem, ungdomsvÄrdsskolor och psykiatriska kliniker till slutna avdelningar pÄ sÄvÀl mentalsjukhus som kvinnofÀngelset Hinseberg.

Hon heter Birgitta "Blondie" Andersson och har levt ett liv som de flesta mÀnniskor inte kan förestÀlla sig ens i sin vildaste och mörkaste fantasi.

Om detta liv i fattigdom, förnedring och fullstÀndig utsatthet berÀttar hon osentimentalt och med kÀrv humor i Blondie. Det hÀr Àr pÄ samma gÄng ett skakande tidsdokument, ett gripande kvinnoöde och en paradoxalt upplyftande skildring av nÀrmast ofattbar mÀnsklig styrka.


UpplÀsare: Pia Poppelin
LĂ€ngd:

4.2

133 recensioner

Emma

2022-10-24

Intressant och Àkta avskalad och verklighetstrogen bok. Ett intressant men hÄrt liv frÄn en riktig fighter! Ge aldrig upp! Rekommenderas varmt!

Elisabeth

2022-09-04

Gripande.

Anita

2022-07-01

En enorm fighter. Att det bara gĂ„r att resa sig efter allt hon gĂ„tt igenom. Önskar dig verkligen allt gott