(12)

Blodsarvet - Trilogin

e-bok


Romanerna KrigarhjÀrta, IsöhÀxan och Profetens tid utgör tillsammans nÀstan 1800 sidor storslagen fantasy om vÀrlden LivgÄrd. Gastkramande spÀnning, kÀrlek och svek - Henrik Larssons (svenska!) trilogi Blodsarvet har allt. HÀr samlas böckerna för första gÄngen i en volym. Det hÀr Àr lÀsning för alla Àventyrslystna frÄn 15 Är och uppÄt, och kan jÀmföras med de riktigt stora i genren. Henrik Larsson trollbinder lÀsaren med suggestiva, ibland vÄldsamma scener.

KRIGARHJÄRTA Ă€r en oerhört stark och driven Ă€ventyrsberĂ€ttelse om en pojke som förs bort av ett krigarfölje och lĂ„ngsamt upptĂ€cker att han Ă€r mer Ă€n en vanlig bondpojke. Han flyr frĂ„n stenbrottet dĂ€r han arbetar som slav, och hamnar i krig.

9-Ă„rige Eriks liv tar en dramatisk vĂ€ndning nĂ€r den lilla by han lever i skövlas av ett krigarfölje. Han blir tillfĂ„ngatagen och förs som slav till ett stenbrott i det frĂ€mmande och varma Söderland. Åren gĂ„r och Erik vĂ€xer sig allt starkare. LĂ„ngsamt börjar han förstĂ„ att han inte bara Ă€r en vanlig bondpojke, utan att ödet har nĂ„got mer i beredskap för honom...

SĂ„ hĂ€r beskriver författaren romanen: ”IdĂ©n med KrigarhjĂ€rta var att skriva en klassisk fantasyhistoria, men att vĂ€nda upp och ner pĂ„ mĂ„nga av byggstenarna. Jag har slopat trollkarlar, monster och drakar och istĂ€llet byggt upp en vĂ€rld som pĂ„minner lite om medeltiden. Fornnordisk mytologi har varit en stor inspirationskĂ€lla. Historien har sjĂ€lvklart en hjĂ€lte, men grĂ€nserna mellan gott och ont Ă€r inte lika tydligt dragna som de brukar vara i fantasy. Vad som Ă€r rĂ€tt eller fel mĂ„las upp med hjĂ€lp av huvudpersonens Ă„sikter istĂ€llet för nĂ„gon universell lag. Förhoppningsvis kommer smĂ„saker som dessa göra att boken tilltalar fler Ă€n enbart de inbitna fantasyĂ€lskarna.”

ISÖHÄXAN. Erik KrigarhjĂ€rta befinner sig pĂ„ de snötĂ€ckta Isöarna tillsammans med skuggvĂ€ktaren Tolke och shamankvinnan Silda. Han söker bundsförvanter i kriget mot kung Sven Svartnacke, men planerna vĂ€nds upp och ner nĂ€r sĂ€llskapet hamnar i klorna pĂ„ en mĂ€nniskoĂ€tande hĂ€xa.

PROFETENS TID. En profet som stĂ€ndigt hotar, en Ă„ldrande konung och ett rike att hĂ„lla samman och beskydda! Karl Solhand och hans tigrar hĂ€rjar i söder och det frĂ€mmande folket frĂ„n VĂ€stanbergen har fĂ„tt en ny gud och ledare – Aluir – som hetsar sina tillbedjare att invadera Nordland. En trött och plĂ„gad Erik KrigarhjĂ€rta försöker driva angriparna pĂ„ flykten nĂ€r hans följe blir överraskade av ett bakhĂ„ll. Övermannade mĂ„ste de fly hals över huvud, men med sig har de den mystiska bergskvinnan, Stormöga, som lĂ„ter dem förstĂ„ att striderna bara börjat ... GrĂ€nserna mellan gott och ont börjar upplösas, vem Ă€r vĂ€n och vem Ă€r fiende? Och vad Ă€r rĂ€tt och fel att göra nĂ€r du inte lĂ€ngre har nĂ„got val?

Samlingsvolymen Blodsarvet innehÄller dessutom bonusnovellen Jungfruresan.



4.8

12 recensioner

Gunilla

2021-03-04

FÀngslande och god lÀsning.