(218)

Blod, droger och rock'n'roll

ljudbok och e-bok


Min historia börjar nÀr jag Àr elva Är och skriker till min mamma att jag hatar henne. Den kvÀllen tar hon livet av sig. Jag Àr övertygad om att mina elaka ord var droppen, att hon inte orkade leva lÀngre. För att kunna stÄ ut, för att kunna överleva, behövde min sorg, ilska och rÀdsla fÄ ett utlopp. Det började med ett myggbett och min idé att sÀtta en gaffel i myggbettet. Det gjorde fruktansvÀrt ont och började blöda. Men dÄ kÀnde jag det ett moln av bomull som omslöt mig. Mina kÀnslor kom ut med blodet som rann ner frÄn min arm och för första gÄngen sedan min mammas död kÀnde jag mig lugn. Janique Svedberg

16-Är gammal lÀmnar Janique Sverige för att turnera som dansare och sÄngare med Kid Creol and the Coconuts och umgÄs med musikens superstjÀrnor. Hon har haft Mick Jagger pÄ middag, festat runt med Prince och Kevin Costner och turnerat med Bruce Springsteen.

Fram till den dag Janique blev fri frÄn piller och alkohol, levde hon ett liv utan kÀnslor, ett liv i skuggan av andras personligheter och drömmar. Detta Àr en bok dÀr du fÄr följa med pÄ turné, flytta till New York, öppna gallerier vÀrlden över, leva med i ett liv som mÄnga drömmer om och som till det yttre Àr spÀnnande och glamoröst, men som alltför ofta kantas av sorg, rÀdsla, blod, droger och sjÀlvdestruktivt sex.

Janique Svedberg bor i New York sedan 28 Är och 2010 var hon en av de svenska New Yorkfruarna i TV3, en upplevelse som hon ser tillbaka pÄ med blandade kÀnslor. Janique jobbar med missbruksfrÄgor och förelÀser om alla slags destruktiva beteenden via sitt företag Road To Recovery med kontor i New York, Los Angeles, Stockholm och Dubai. Hon driver ocksÄ en privat praktik i New York dÀr hon specialiserat sig pÄ destruktiva beteenden som drog- och alkoholmissbruk, medberoende, sex och sjÀlvskador.


UpplÀsare: Janique Svedberg
LĂ€ngd:

3.8

218 recensioner

Roger

2023-09-05

Riktigt bra 👍

Camilla

2023-06-27

SĂ„ bra berĂ€ttat. Tack.đŸŒžâ™„ïž

Josephine

2022-10-09

Ok bok men det skulle varit nÄn annan som lÀste upp den.