(4)

Bit ihop!

e-bok


Ny ishockeyserie i högt tempo!

Bill Åström, son till f.d. NHL-stjärnan Mackan ”Big Mac” Åström, har nyligen flyttat hem till Sverige och börjat lira

U12-hockey för Björnbyns IK. Snart är det dags för den prestigefyllda och tv-sända Annandagsmatchen mot ärkerivalerna Stenbackens HC. Plötsligt omnämns Bill i tidningar och radio som regionens nya stjärna, trots att han långt ifrån är bäst i laget ...

Det får konsekvenser: Motståndarlagets stjärna Frank och galna tränare Hasse trakasserar honom, och mitt i allt sviker bästa vännen Ludde. När sen Mackan, den annars så vettiga tränaren Ture och, ja, hela bygden, rycks med i stämningen kring matchen, ställs allt på sin spets – Bill känner sig tvingad att bita ihop och prestera, eller bryta ihop och sluta.

”Bit ihop” är en bok för 9-12 år om den ibland oerhörda pressen som läggs på unga idrottsutövare. Men framförallt är det en bok fylld av ishockey – rivalitet, vänskap, sköna dragningar och puckar som sprätts upp i nättaket!

Boken är skriven av Ida Björnstad som med sin närhet till NHL och bakgrund som ishockeyjournalist har en unik inblick i svensk och transatlantisk ishockey. "Bit ihop" är hennes debut som författare. Den är skriven tillsammans med författaren Marie Oskarsson som har skrivit mängder av böcker för barn och unga genom åren, ofta med drivkraften att locka läsosugna barn till läsning.