(85)

Biotika

ljudbok


”En svensk The Thing. Köttig, rasande, drabbande undergĂ„ngssaga!” – Johannes Pinter

NÄgot som liknade en mÀnniska vÀxte lÄngsamt mittemot henne. Det svarta kletiga materialet ljusnade, mörkgrÄtt till ljusgrÄtt, ljusare och ljusare. Detaljer vÀxte fram. Sofie sÄg tomt vart biotikan var pÄ vÀg. Antingen hade den nÄgot slags kÀnselorgan, eller ocksÄ tidigare erfarenhet: hur som helst byggde biotikan inte bara en kopia av en mÀnniska i vit skyddsdrÀkt med en eldkastare i hÀnderna.

Biotikan skulle bli rĂ€ddningen, men ledde i stĂ€llet till undergĂ„ngen. Sofie fĂ€rdas genom en vĂ€rld dĂ€r allt levande kan vara dödligt – Ă€ndĂ„ brinner hennes kropp av lĂ€ngtan efter det farligaste som finns.

KG Johansson har skrivit över tjugo romaner och nÀstan lika mÄnga ungdomsböcker. Han har vunnit romanpriset SpektakulÀrt tre gÄnger, bland annat för Samvetsmakaren och Googolplex. 2005 blev han Sveriges första professor i rockmusik och har gett ut ett sextiotal lÀroböcker i musik.


UpplÀsare: Ida Olsson
LĂ€ngd:

3.3

85 recensioner

Maria

2023-09-19

Intressant koncept och bitvis poetisk. Lider dock av onaturliga konversationer och icke övertygande personportrÀtt. Oklart om det Àr en effekt av biotikan eller mÀn som försöker skriva kvinnor. Felaktiga uttal och stolpig upplÀsning underlÀttade inte.

Richard

2022-08-25

Bra nen kĂ€ndes kort😃

Harald

2022-03-09

Inte sÄ vÀlskriven och inte bra upplÀst heller. C for effort.