(624)

Binas historia

ljudbok och e-bok


Tre berÀttelser ur olika tidsÄldrar vÀvs ihop till samma slutsats: utan bin Àr mÀnskligheten förlorad.

I 1800-talets England kÀmpar familjefadern William med sin status som framtrÀdande biolog men blir hela tiden omsprungen av andra forskare. Ska hans revolutionerande bikupa Àntligen sÀkra försörjningen och Àran?

I USA har Georges familj varit biodlare i generationer men Är 2007 börjar det hÀnda nÄgot som slÄr ut bisamhÀllen över hela landet. Bidöden Àr ett faktum och ingen förstÄr varför. Kan sonen, som har helt andra framtidsplaner, bli gÄrdens rÀddning?

Det Àr Är 2098 och kinesiska Tao lever i en vÀrld dÀr bina helt dött ut, med svÀltdöd och vÀrldskrig som följd. För att överleva tvingas befolkningen handpollinera frukttrÀd. Tao bÀr pÄ drömmen att hennes egen son ska bli en av de utvalda som fÄr gÄ i skolan, men ambitionerna leder till en oförklarlig tragedi. I sitt desperata sökande efter svar hittar Tao en bok om biodling frÄn 1800-talet Nu förstÄr hon vad som har hÀnt och vad som mÄste göras.

Maja Lunde har skrivit manus för film och tv, och givit ut flera böcker för barn och ungdom. Binas historia Àr hennes första vuxenroman och har sÄlts till femton lÀnder. Maja Lunde Àr bosatt i Oslo.

"Binas historia Àr komplex och ytterst vÀlskriven, dÀrtill spÀnnande som en psykologisk thriller."

Svenska Dagbladet

"En fantastiskt intressant, spÀnnande och mÄngbottnad historia /.../ En klar fyra."

Yukiko Duke, SVT Gomorron Sverige

Binas historia skulle jag vilja beskriva som en korsning mellan Hungerspelen och Margaret Atwoods briljanta MaddAddam-trilogi. Den kretsar kring möjligheten av en global miljökatastrof, men kryllar ocksÄ av kÀnsligt Ätergivna skildringar av relationer mellan förÀldrar och barn."

Ulrika KĂ€rnborg, Expressen

"en skicklig och spÀnnande ödesberÀttelse"

Joar Tiberg, Aftonbladet

"en oavbrutet spÀnnande bladvÀndare."

Per Carlsson, Motala & Vadstena Tidning


UpplÀsare: Maria Lyckow
LĂ€ngd:

4.0

624 recensioner

Karin

2024-02-23

Bara lÀs! Det hÀr Àr angelÀget!

Anna

2024-01-11

Detta Àr en bok utöver det vanliga

Irene

2023-10-26

Mycket intressant och lÀrorikt.