(144)

Bibelns myter och sanningar

ljudbok och e-bok


Bibelns budskap Àr visserligen frÀmst avsett för de troende, men historikerna har med stor energi fördjupat sig i Gamla och Nya testamentet för att anvÀnda skrifterna som kÀlla nÀr de kartlÀgger tiden dÄ vÀrldens första civilisationer uppstod. Bibelns berÀttelser mÄ vara omöjliga att bekrÀfta ur ett historiskt perspektiv, men myterna kan ha rötter i verkliga hÀndelser. DÀrför söker geologer sanningen om syndafloden och Noas ark, meteorologer och biologer försöker Äterskapa Egyptens tio plÄgor och bibelforskare letar spÄr efter katastrofer som kan ha utplÄnat stÀderna Sodom och Gomorra.

Boken om Bibelns gÄtor innehÄller spekulativ lÀsning men ger ÀndÄ anledning till eftertanke. För kanske ligger vetenskap och tro inte sÄ lÄngt frÄn varandra som man skulle kunna förvÀnta sig.

"Allt om Historia" tar med dig pĂ„ en halsbrytande resa till svunna tider, sĂ„ att du kan njuta av historiens största hĂ€ndelser. Följ med tillbaka i tiden – tillbaka till andra vĂ€rldskrigets frontlinjer, vikingarnas rĂ€der och egypternas gudsdyrkan. "Allt om Historia" Ă€r för dig som vill veta mer om spĂ€nnande och dramatiska hĂ€ndelser i det förflutna.


UpplÀsare: HÄkan Mohede
LĂ€ngd:

3.3

144 recensioner

Pia

2021-09-09

Intressant

Sir

2021-04-30

Ett par faktafel betr Bibelns innehÄll. Men ÀndÄ intressant. Inte den bÀsta upplÀsaren jag hört.

Dana

2021-01-25

Mycket fakta att hÄlla reda pÄ. Bra att lyssna pÄ tvÄ ggr :)