(186)

Bestraffaren

ljudbok och e-bok


Den fiktiva kuststaden WĂ€stholm skakas av morden pĂ„ tvĂ„ tonĂ„ringar. Först verkar morden slumpmĂ€ssiga, men nĂ€r ytterligare en flicka försvinner och dyker upp svĂ„rt skadad stĂ„r det klart för civilutredaren Hannah Fors och kriminalinspektören Henrietta Rollins att det handlar om en seriemördare. Hannah upptĂ€cker en koppling mellan offren som gĂ„r lĂ„ngt bak i tiden – kan mördaren vara nĂ„gon som vĂ€ntat i tjugo Ă„r pĂ„ att ta ut sin hĂ€mnd? Rollins avfĂ€rdar teorin men Hannah kan inte slĂ€ppa trĂ„den. Samtidigt konfronteras Hannah med sitt eget mörka förflutna, och hemligheter som hon till varje pris mĂ„ste dölja hotar att ödelĂ€gga den redan brĂ€ckliga relationen med Rollins.

Bestraffaren Àr Pia Kasks debutroman och Àr första boken om Hannah Fors. Serien sticker ut med sin sÀregna berÀttarstil, svarta humor och det fÀrgstarka persongalleriet.

PIA KASK föddes i Kalmar, Àr fortfarande staden trogen och jobbar sedan tio Är som medicinsk sekreterare. Pia beskriver sig sjÀlv som den stÀndiga lÀsaren och en av favoritförfattarna Àr Stephen King. NÀr idén om karaktÀren Hannah Fors dök upp insÄg hon att det hÀr fanns stoff till flera böcker. Pia föredrar det mörka och skruvade framför vardagsskildringar och det mÀrks Àven i hennes egna texter.


UpplÀsare: Lisa Ahnlund
LĂ€ngd:

3.4

186 recensioner

akarlsson

2024-04-13

SvÄrt att hÄlla isÀr karaktÀrer, mÄnga 'Jag'. Men helt ok bok

Ulrika

2024-04-05

gillar upplÀsaren mycket

Ewa

2024-02-18

Rörig