(1093)

Bergfeldts Amerika. S1A1, Sju dagar kvar att leva

ljudbok


DÀr sitter han till slut, pÄ andra sidan av ett skottsÀkert glas. Han som snart ska dö, omgiven av tungt bevÀpnade vakter.

Mannen i buren lyfter telefonluren och hÀlsar, presenterar sig.

NÀr Carina Bergfeldt möter Vaughn Ross ÄterstÄr en vecka av hans liv. Han Àr dömd till döden i Texas, den amerikanska delstat som avrÀttar flest fÄngar. I över tio Är har Vaughn Ross vÀntat pÄ att dö, sedan han dömdes för ett dubbelmord. Snart ska han spÀnnas fast pÄ en bÄr, injiceras med gift och avrÀttas.

Samtalet blir starten pÄ en vecka i Texas som involverar en pastor, en fÀngelsedirektör, en kvinna som Àlskar en mördare, en familj som vill ha hÀmnd och en polis som avgett ett löfte som infrias först nÀr giftet injiceras.

Men allt börjar med mannen som har sju dagar kvar att leva.

I reportageserien Bergfeldts Amerika berÀttar journalisten och författaren Carina Bergfeldt om ett annat USA, bortom de braskande rubrikerna. Hon tar oss med under ytan till platser och personer som sÀllan lyfts fram i ljuset.

Sju dagar kvar att leva har tidigare givits ut som bok. HÀr presenteras den i en serie pÄ nio spÀnnande avsnitt, som inleds med en hÀlsning frÄn författaren.



3.5

1093 recensioner

Anonym

2022-08-09

Var ju inte hela boken


Monica

2022-02-22

Intressant

Tina

2021-09-01

Nej ingen favorit och kommer inte lyssna vidare