(15)

Benknotornas labyrint

ljudbok och e-bok


Storslagen seriestart av en av USA:s största ungdomsboksförfattare

Fem minuter innan hon dör gör Grace Cahill - den rika och mÀktiga matriarken i Cahill-Àtten - en Àndring i sitt testamente. Arvingarna fÄr ett val: Ta emot ett arv pÄ en miljon dollar, eller fÄ en ledtrÄd som kan leda till omÄttlig rikedom och makt.

De förÀldralösa syskonen Amy och Dan Àr de sista av Grace Cahills arvingar, och de beslutar sig för att anta utmaningen. Detta innebÀr att de mÄste ge sig ut pÄ ett hisnande Àventyr, en kapplöpning över vÀrlden för att leta efter sammanlagt 39 kryptiska ledtrÄdar - gÄtor som ska leda dem till en mystisk förmögenhet. Ett uppdrag som samtidigt Àr en tÀvling mot klockan och mot Amy och Dans mindre Àrbara slÀktingar i Àtten Cahill.

Benknotornas labyrint Àr den första boken i serien De 39 gÄtorna, skriven i samarbete mellan en rad bÀstsÀljande amerikanska barnboksförfattare.

RICK RIORDAN Àr en amerikansk författare och före detta mellanstadielÀrare vars Àventyrsserier sammanlagt har sÄlt i över 100 miljoner exemplar bara i USA. Hans böcker har kommit ut i ett 40-tal lÀnder, fler Àn 20 titlar har varit #1 pÄ The New York Times bestsellerlista och han har vunnit genrens tre frÀmsta priser: Anthony, Edgar och Shamus. Rick Riordan bor i Boston med sin hustru och tvÄ söner. Benknotornas labyrint Àr den första boken i serien De 39 gÄtorna.

»Benknotornas labyrint blÀndar med sin spÀnning, sina plötsliga vÀndningar i intrigen och sin kvicka humor.« School Library Journal

»Hur kul som helst. Rick Riordan blandar exakt rÀtt proportioner spÀnning, faror och gÄtor i en berÀttelse med högt tempo!« Publishers Weekly


UpplÀsare: Jakob Stefansson
LĂ€ngd: