(38)

Basen-X

ljudbok och e-bok


MÀnniskor med extremt skilda bakgrunder tvingas fly för sina liv i det kaos som rÄder efter samhÀllets totala kollaps. Laglösheten hÀrjar fritt och brist pÄ mat och ordning skapar mÀnskliga monster. Med en yacht flyr 16 personer frÄn fastlandets fasor men snart möts de av nya faror som ingen av dem ens kunnat drömma om. RÀddningen kommer samtidigt som vÀdrets makter definitivt inte Àr pÄ deras sida.

VÀrldens förÀndring gÄr i en rasande takt, invasiva arter gör sig skrÀmmande pÄminda och effekten av vÀrmen visar sig allt tydligare. Tornados och jordbÀvning Àr bara nÄgra av de förÀndringar som stÀller till problem.

NÀr nya mÀnniskor ansluter till ön börjar grupperingar bildas och allt handlar om att leva eller dö. Men ön har ett mörkt förflutet och det döljer sig okÀnda krafter i öns inre.Hemska upptÀckter om vad som försiggÄtt pÄ basen görs nere i bunkern och frÄgorna hopar sig kring de skuggvarelser som hÀrjar kring stÀderna. Bunkerns hemligheter visar sig mycket hemskare Àn nÄgon av dem kunde förestÀllt sig och skuggvarelserna kanske fÄr sin förklaring.

Bortom horisonten och utanför öbornas kÀnnedom tar en ny kraft form i kölvattnet av kollapsen. Den nya ordningen eller eliten som de kallar sig försöker Äteruppbygga landet med okonventionella och icke demokratiska medel. FrÄgan Àr vad som Àr det största hotet?

Basen X Àr fortsÀttning pÄ Johnny Apell och Tanja Christenssons första bok HAN.


UpplÀsare: Elias Elling
LĂ€ngd:

3.1

38 recensioner

Tomas

2024-03-03

Kul ide men för osammanhÀngande och hoppig

mamma

2023-12-12

MÄnga personer och platser att hÄlla reda pÄ. Inte den bÀsta upplÀsaren.

Fredrik

2023-11-02

I grunden en bra story, men allt för osammanhÀngande och rörig handling som Àr svÄr att hÀnga med i tyvÀrr.