(3)

Bartoks krig

e-bok


År 1999 anfaller ryska militĂ€ra förband Ă€n en gĂ„ng Tjetjenien. Under attackerna förlorar den blott 17 Ă„r gamle Bartok Kovaljenko hela sin familj. Tillsammans med vĂ€nnen Doku Ustinov flyr han hembyn utanför Groznyj. Men de unga mĂ€nnen tas till fĂ„nga och tvingas utbilda sig till soldater och underkasta sig den ryska armĂ©ns skoningslösa drillning i stridskonstens alla metoder.

MÄnga Är senare och med ovÀntad hjÀlp av en rysk general, Viktor Sidenko, fÄr de Àntligen chans till vedergÀllning i "Operation Kaukas".

Den ryske utrikesministern mördas i entrĂ©n till Rosenbad och delar av Rysslands Östersjöflotta stĂ€var plötsligt mot den svenska territorialgrĂ€nsen. Explosiva aktiviteter i Östersjön, med sĂ€nkning av en rysk jagare och sprĂ€ngning av ett oljeborrtorn vĂ€ntar.

Sveriges regering, Högkvarteret och SÀkerhetspolisen tvingas fatta extraordinÀra beslut. En dramatisk upptrappning av lÀget sÀtter Sveriges redan hÄrt nedrustade försvar pÄ hÄrda prov samtidigt som en ny hemlig svensk ubÄt fÄr möjlighet att visa vad den gÄr för.