(0)

Barbarens son

e-bok


I den lilla byn sprider sig nyheten som en löpeld. Trots att festedagarna Àr över och alla i staden Àr trötta beger de sig ivÀg till det nÀrliggande klostret för att se vad munkarna menar med att skapa en sÄdan uppstÄndelse. Det visar sig att en av klostrets statyer under natten mystiskt Àndrat form - och nu liknar en av deras egna bröder.

Mysteriets lösning finns inte lÄngt borta, snidaren Giovanni har i sorg över att tvingas lÀmna ifrÄn sig sitt konstnÀrliga verk i hemlighet begett sig till klostret för att fortsÀtta arbeta pÄ sitt snide. Det "under" som han av misstag lyckats skapa gör att Giovannis liv tar en vÀndning som ingen kunnat ana.

"Helst kÀnde man lust att storskratta. Fast erkÀnnas mÄste att det lÄg nÄgot segervisst i brödernas framfÀrd, som om de icke Àmnade lÄta bekomma sig av nÄgonting.

Ett under, i San’ Spirito har skett ett under, kom och se!

Vad stod dÄ egentligen pÄ? Inte kunde man löpa likt galmÀn frÄn allt sitt.

Men bröderna skumpade oberört vidare, pustande och ropande sig hesa:

— Ett under, ett under, kom och se!"

Hilma Angered-Strandberg (1855-1927) var en svensk författare. Hon gjorde Ă„ren 1904–1912 lĂ„nga studieresor till Schweiz och Italien, varifrĂ„n hon rapporterade hem till flera tidningar och tidskrifter i Sverige.rnrnHon debuterade i bokform med diktsamlingen I dur och moll 1886 och den kom att följas av talrika novellsamlingar och romaner som hon skrev under nĂ€stan fyrtio Ă„r. Hennes resor gav ofta inspiration till fascinerande romaner och reseberĂ€ttelser.