(21)

Bara vanlig

ljudbok och e-bok


Melina kom till vÀrlden med sÀrskilda behov. Hon föddes med kognitiva funktionsvariationer och saknar bland annat talförmÄga. LÀkarna trodde aldrig att hon skulle lÀra sig gÄ, men Melina bevisade motsatsen vid fem Ärs Älder. Trots dagliga kramper visar hon att allt Àr möjligt. I den hÀr starka berÀttelsen berÀttar hennes pappa, Niclas Wennerlund, om deras liv tillsammans, om kampen mot funkofobin och strÀvan efter ett vÀrdigt liv för Melina. Personligt och avskalat fÄr vi följa med pÄ Melina och hennes pappas resa genom livet, ta del av bÄde glÀdje, hopp och sorg, men allra frÀmst Melinas lÀngtan efter att fÄ kÀnna sig: bara vanlig.

Niclas Wennerlund Àr skaparen bakom mötesplatsen "Bara Vanlig" som vÀnder sig till alla med funktionsvariationer. Tillsammans med Peter Westberg har han skrivit boken med samma titel, som handlar om hur det Àr att leva med en dotter som har kognitiva funktionsvariationer.

Entreprenören och förelÀsaren Niclas Wennerlund Àr bosatt i Stockholm och driver den ideella organisationen "Bara Vanlig". Niclas jobbar aktivt för att belysa och motverka sÄvÀl funkofobi som den utbredda psykiska ohÀlsa som överrepresenteras bland mÀnniskor med funktionsvariationer. Boken "Bara Vanlig" (2020) Àr hans litterÀra debut.



3.6

21 recensioner

Ulrika

2021-01-19

Fastnade snabbt i boken men mot slutet nÀr man kom in pÄ flyktingpolitik och mediciner höll jag pÄ sluta lyssna.