(336)

Bara ett offer

ljudbok och e-bok


Bara ett offer Àr tredje delen i den hyllade Probono-serien om den fÀrgstarka kriminologen Kajan Berglund och den grÀvande journalisten Aida Svantesson. En spÀnnande och aktuell kriminalroman som handlar bÄde om metoo och det rÀttslösa skuggsamhÀlle som mÄnga lever i mitt ibland oss.

Aida Svantesson har nyss ÄtervÀnt till arbetet pÄ Probono-redaktionen efter sin förÀldraledighet nÀr hon fÄr ett hett tips. Ett anonymt Instagramkonto pekar ut en kÀnd politiker som vÄldtÀktsman, och en tid senare försvinner han spÄrlöst. Aida och Kajan börjar nysta i fallet och deras efterforskningar leder dem in i okÀnda vÀrldar dÀr mÀnniskor Àr beredda att döda för att utkrÀva hÀmnd eller dölja sina ljusskygga affÀrer.

”Kicki Sehlstedt visar Ă„terigen att hon tillhör toppen av de svenska författarna i den hĂ€r typen av samtida spĂ€nningslitteratur. 
 Som lĂ€sare förstĂ„r jag samtiden genom Sehlstedt. Hon ger kött och blod till de olika samhĂ€llsfenomen som det dagligen rapporteras om i nyheterna. Genom att lĂ€sa Sehlstedt fĂ„r man en förstĂ„else för att det faktiskt Ă€r vanliga mĂ€nniskor det handlar om.”

BohuslÀningen

”En stark nu-kĂ€nsla följer lĂ€saren genom denna bok 
 Bara ett offer utspelar sig under Metoo-vintern, som mĂ„las fram med trĂ€ffsĂ€kra penseldrag 
 Boken stĂ€ller frĂ„gor kring vad som förĂ€ndrades under Metoo och vilka kvinnor som blir lyssnade till.”

Aftonbladet

”Kicki Sehlstedt fortsĂ€tter att utforska samtiden genom sina huvudpersoner, de sĂ„rbara men kraftfulla Aida Svantesson, journalist, och Kajan Berglund, kriminologiprofessor. Meetoo, invandring, kvinnomisshandel, trafficking Ă€r nĂ„gra av Ă€mnena som blir levande i spĂ€nnande och gripande Bara ett offer.”

Norrbottens-Kuriren

”Författaren har lyckats kombinera en fĂ€ngslande spĂ€nningslĂ€sning med trovĂ€rdiga, viktiga och berörande skildringar av aktuella samhĂ€llsproblem pĂ„ ett sĂ€llsynt skickligt sĂ€tt.”

Bokbloggen Kapprakt

”Hela den fantastiska Probono-serien har nĂ„got gemensamt – förutom att vara underhĂ„llande krim innehĂ„ller böckerna aktuell och viktig samhĂ€llskritik om flockors och kvinnors utsatta position. 
 Riktigt drabbande lĂ€sning. 
 SĂ„ ska bra litteratur vara!”

Bokbloggen LĂ€sa & Lyssna

”Första och andra boken i serien Ă€r jĂ€ttebra, denna Ă€r Ă€nnu bĂ€ttre! Jag tycker sĂ„ mycket om hur den hĂ€r boken Ă€r uppbyggd. Sehlstedt spinner sitt nĂ€t och hon gör det sĂ„ snyggt. 
 Sehlstedt lyckas förmedla sĂ„ mycket med den hĂ€r bokserien - tempo, spĂ€nning, vĂ€lportrĂ€tterade karaktĂ€rer samt gripande mĂ€nniskoöden och brutala brott.”

Bokbloggen Bokhyllan i skuggan

”Det hĂ€nder mycket i boken, vilket för att den lĂ€mpar sig vĂ€l för strĂ€cklĂ€sning/stĂ€cklyssning. Vi fĂ„r ocksĂ„ en lagom portion privatliv och jag har lĂ€rt mig att tycka mycket om bĂ„de Kajan och Aida och ser fram emot fler böcker om dem och tidningsredaktionen Probono.”

Bokbloggen Feministbiblioteket


UpplÀsare: Mirja Turestedt
LĂ€ngd:

4.1

336 recensioner

Dinara

2023-10-07

Mycket spĂ€nnande och brutal bok. MĂ„nga olika karaktĂ€rer som fĂ„tt uppleva fruktansvĂ€rda saker, tyvĂ€rr Ă€r det verklighet för mĂ„nga. UpplĂ€sarens goda inlevelseförmĂ„ga gjorde hela upplevelsen Ă€nnu verkligare, kĂ€ndes som om jag tittade pĂ„ film. Älskade det. Rekommenderas!

Maria

2022-09-24

Brutal. TankevÀckande!

Caroline

2022-08-26

Bra bok men upplÀsaren lÀmnar en del att önska.