(185)

Bakvatten

ljudbok och e-bok


"VÀsterbotten har fÄtt Ànnu en stjÀrna pÄ sin författarhimmel. Detta Àr vÄrens debut - vad ni Àn gör sÄ missa den inte."

Stina Jackson

Bakvatten Àr berÀttelsen om de mÀnniskoöden som knyts ihop av pojken Nilas försvinnande i VÀsterbottens inland i mitten av sextiotalet, om före och efter.

Alla tror att Nilas har drunknat, att han har försvunnit i VindelÀlvens vatten. Men Nilas ligger gömd under mossan med isblommor pÄ kinderna, bredvid sugande myrmarker och ilande smÄ skogsbÀckar, pÄ platsen dÀr Hebbe dog. Det ska dröja mÄnga decennier innan vÄrfloden avslöjar vad som egentligen hÀnde.

Bakvatten handlar om Assars förbjudna kÀrlek till Margareta, om HÄkan som vill ha en pappa men som fÄr en lillebror, och om HÄkans sambo Petra som mÄnga Är senare inte stÄr ut lÀngre utan vill att han berÀttar sanningen.

Det Àr en roman om ensamhet, lÀngtan, byskvaller och hur lÄngt samvetet kan strÀcka sig.


UpplÀsare: Elias Dahlgren
LĂ€ngd:

3.9

185 recensioner

Simon

2022-09-27

Hemsk men fin. Elias Dahlgrens upplÀsning Àr fem plus. ⭐

Gisela

2022-07-01

Fina ordvÀndningar och beskrivning av det samiska livet pÄ 50/60 talet fram till. vÄr tid

Barbro

2022-05-27

Ännu en bra bok frĂ„n VĂ€sterbotten, dĂ€r min morfar hade sina rötter. Byarna utmed VindelĂ€lven Ă€r jag förtrogen med, eftersom jag slĂ€ktforskat mycket. Naturskildringarna Ă€r fina och som extra krydda Ă€r det en norrlĂ€nning, som Ă€r upplĂ€sare. Det gör berĂ€ttelsen mer Ă€kta.