(37)

Bak och fram : om kroppen

e-bok


Alla har en framsida. Och en baksida. Alla kroppar Àr olika, de kan vara korta, lÄnga och ha olika fÀrg. HÀr fÄr vi möta bÄde smÄ och stora vuxna, krokiga som raka. Vi fÄr gissa vem som Àr gammal och vem som Àr ung och var det vÀxer skÀgg och hÄr och var det inte gör det, nÀr det passar att ha klÀder och nÀr det passar mindre bra. Vi fÄr fundera pÄ vilka stÀllen det kÀnns ok att nÄgon annan tar pÄ. PÄ nÀsan? PÄ rumpan? Det viktiga budskapet att du har rÀtt till din egen kropp genomsyrar hela boken.

"Bak och fram – Om kroppen" Ă€r en omfĂ„ngsrik, lĂ€rorik och rolig bok som talar om kroppens olika delar och funktioner pĂ„ samma lĂ€ttsamma och tillgĂ€ngliga sĂ€tt som "Göra barn". Till den hĂ€r boken finns en lĂ€rarhandledning.

Sagt om boken:

”Genom lĂ€ttillgĂ€ngliga, enkla, korta texter, ett lekfullt tilltal och interagerande frĂ„gor guidas lĂ€saren genom kroppens olika delar och funktioner /.../ "Bak & fram" Ă€r en fin bok att lĂ€sa och upptĂ€cka tillsammans med barn eller anvĂ€nda som utgĂ„ngspunkt för samtal om kroppen och om olikheter.”

Carola Forslund, BTJ-hÀftet nr 8 2021



4.5

37 recensioner

Sofia

2023-07-19

Viktiga Àmnen tas upp pÄ ett lustfyllt sÀtt!

Larisa

2022-06-21

Rolig