(1031)

Baddaren

ljudbok och e-bok


PÄ den lilla ön Hjortholmen mitt i VÀnern tronar ett gammalt 1700-talsslott. Det Àr en magisk miljö i förfall: kolonner i marmor, stora salar, pool i mosaik, garderober fulla med krinoliner, ett igenvuxet orangeri och en slottstrÀdgÄrd som en gÄng i tiden mÄste ha varit magnifik.

I detta slott bor Ă€kta paret Pelle och Maja Hannix. Han – en framgĂ„ngsrik skulptör, uppskattad vĂ€rlden över. Hon – Pelles före detta elev som aldrig lyckats slĂ„ igenom som konstnĂ€r. Ett brinnande missnöje vĂ€xer i Maja. Hon Ă€r innerligt trött pĂ„ att inte kunna försörja sig sjĂ€lv, att kĂ€nna sig livegen och bli klappad pĂ„ huvudet. Det till synes behagliga livet pĂ„ slottet har blivit ett fĂ€ngelse. Ett reportage i en tidning inspirerar Maja – hon ska starta en simskola för vuxna, dĂ€r eleverna fĂ„r bo pĂ„ slottet under nĂ„gra veckor. Maja drömmer om hur simskolan ska bli ett möte mellan olika spĂ€nnande kulturer och mĂ€nniskor. Men det kommer bara tre elever – kulturjournalisten Karin, trĂ€dgĂ„rdsmĂ€staren Jens och tonĂ„rskillen Alex.

Tre ensamma mÀnniskor med hemligheter bakom sina skyddande skal som de vill dölja till varje pris. Simskolan blir inte alls som nÄgon av dem hade tÀnkt sig. De tvÄ varma sommarveckorna förÀndrar livet totalt för dem allihop.

BaddarenÀr en charmig och sprakande relationssaga om att vÄga leva det liv man innerst inne önskar.


UpplÀsare: Emma Hamberg
LĂ€ngd:

4.0

1031 recensioner

Eleonor

2024-03-13

En feelgood bok med med humor och allvar

Hanna

2024-01-17

halvdan. hon skriver bra men berÀttelsen Àr tunn. socialdemokratisk anda i boken.

Anonym

2023-10-25

Du blir varm i hjÀrtat av att lÀsa den hÀr boken. Emma lÀser med samma swung och inlevelse som alltid.