(38)

Backlashen : metoo och revolutionen som stoppades

ljudbok och e-bok


Fem Är efter metoo har dammet lagt sig, och pÄ sÀtt och vis Àr vi tillbaka i den gamla onda tiden. Trots alla upprop, och alla ord om att lyssna pÄ kvinnors berÀttelser, Àr mÄnga brottsoffer Äterigen rÀdda för att anmÀla

övergrepp.

Vi befinner oss i en backlash dÀr misstÀnkta förövare har lyckats tysta kritiska röster. De skriver böcker, intervjuas i tv och tvÄr sina hÀnder i direktsÀnda presskonferenser. Samtidigt kan motstÄndet ta brutala former, dÀr uthÀngningar pÄ nÀtet blir ett nytt sÀtt att fÄ upprÀttelse. Hur blev det sÄ?

Irena Pozar, chefredaktör för Veckorevyn, har fÄtt stor uppmÀrksamhet för sina granskningar av unga kvinnors villkor. I denna bok gÄr hon pÄ djupet i den moderna historien om kvinnors motstÄnd mot sexuella övergrepp, och frÄgar vad metoo egentligen gjorde med oss.



4.2

38 recensioner

Joakim

2023-07-09

En otroligt jobbigt bok att lyssna pÄ men nÄgot vi behöver lyssna pÄ för att utvecklas och förstÄ hur samhÀllet fungerar och hur dessa bakslag Àr en del av det. Att inte kuvas för att varje steg fram möts av av ett slag tillbaka. Lite framÄt var det iaf. Lyssna/lÀs!