Bön för Tjernobyl

Läs och lyssna gratis i 14 dagar

Bön för Tjernobyl

Från 139 kr/månad efter provperioden. Ingen bindningstid.

Bön för Tjernobyl

Läs och lyssna gratis i 14 dagar

Luta dig tillbaka med Nextorys app och hitta din nästa historia bland hundratusentals ljudböcker och e-böcker.

Från 139 kr/månad efter provperioden. Ingen bindningstid.

Bön för Tjernobyl

4,2 25 betyg
NOBELPRISET I LITTERATUR 2015
Tjernobyl. Ordet är synonymt med den stora kärnkraftsolyckan år 1986. Men vad vet vi om människorna som upplevde katastrofen? Om dem som lever med följderna? Eller om djuren? I tre år reste författaren Svetlana Aleksijevitj runt i »Tjernobylvärlden« och intervjuade hundratals människor. Resultatet blev en rad psykologiska porträtt och litterärt bearbetade monologer, som tillsammans bildar »en krönika över framtiden«. – Denna utgåva är den kompletta versionen från 2005 med drygt en tredjedel mer text och ett nyskrivet förord från 2011.

KRITIKERRÖSTER

»Aleksijevitj återger människornas tankar, skriver ut deras gråt, fäster till och med stumheten på papper. Orden tränger likt strålarna ända in i märgen.«

Maria Hamberg, Allehanda

»Svetlana Aleksijevitjs monumentala bokprojekt Utopins röster liknar inget annat.«

Christian Swalander

»… jag vill också att alla som själva skriver ska ta till sig det här sättet att skriva … att riva bort oväsentligheterna i en utdragen sanningsprocess och sen bygga ihop det som är kvar till ett helt annat slags språk. Där själva stenarna ropar. Och där ensamheten och tystnaden är överväldigande.«

John Swedenmark

»Svetlana Aleksijevitj skriver stor litteratur. Det visar den utvidgade nyutgåvan av Bön för Tjernobyl om följderna av kärnkraftsolyckan.«

Mats Granberg, NorrköpingsTidningar

»Boken är en del av den kulturgärning förlaget Ersatz gör när hela den svit på fem böcker som Aleksijevitj kallar Utopins röster blir tillgänglig på svenska.«

Gunnar Bergdahl, Helsingborgs Dagblad

Den kritikerrosade författaren Svetlana Aleksijevitj vann 2015 års nobelpris i litteratur för hennes verk “Bön för Tjernobyl”. Boken handlar om Tjernobyl och kärnkraftsincidenten som skakade hela världen.

Under 3 års tid reste författaren Svetlana Aleksijevitj runt om i det katastrofdrabbade området Tjernobyl. Med en ständig närvaro av fara antog hon utmaningen att skildra lokalinvånarnas perspektiv för att visa vad som kan hända vid kärnkraftverksolyckor. Efter hundratals intervjuer skapades boken “Bön för Tjernobyl” vars fulla utgåva finns tillgänglig på Nextory som E bok.

Boken skildrar de offren som upplevde olyckan i Tjernobyl och hur deras liv förändrades på ett ögonblick. Med djupgående intervjuer får vi ta del av deras förtvivlan och vad som egentligen hände i Tjernobyl 1986. Författaren Svetlana Aleksijevitj lyckas återberätta något som anses vara en obeskrivligt hemsk olycka där både människor och djur fick lida.

E boken “Bön för Tjernobyl” är hyllad av kritiker och dess författare Svetlana Aleksijevitj vann årets nobelpris i litteratur 2015. Boken återger konsekvenserna hos en kärnkraftsolycka och det långvariga lidandet som återstår åratals efter incidenten.

E boken har ⅓ mer text och ett nyskrivet förord från 2011. Ta tillfället i akt och läs den fullständiga versionen av E boken idag. Just nu kan du läsa “Bön för Tjernobyl” hos Nextory kostnadsfritt i 14 dagar.

Bön för Tjernobyl är tillgänglig som e-bok.

 • E-bok

  Publicerad : 2013-10-28

  Översättare: Hans Björkegren

  Språk: Svenska

  Förlag E-bok: Ersatz

  ISBN E-bok: 9789187219719

Visa mer

Det här gillar andra med Nextory

Så bra att kunna lyssna på en bra bok när jag sitter i bilen eller på flyget eller tåget.

AnitaAnita

Lätt att läsa och bra att man kan ställa in bakgrundsfärg och teckenstorlek.

PeterPeter

Snabb och trevlig kundtjänst, bra utbud och snyggt användargränssnitt. Ständig utveckling av appen.

AnnaAnna
img

Hundratusentals historier väntar

Läs och lyssna hur mycket du vill. Du väljer själv när du vill byta eller avsluta ditt abonnemang.

image

Roligare än någonsin med böcker

Fler än 11 000 läsare har gett Nextory fem stjärnor i betyg på App Store och Google Play.

image

Bokutmana dig själv

Sätt upp egna läsmål och följ din egen bokstatistik med funktionerna Bokutmaningen och Läsdagboken.

Böcker i serien Utopins röster

visa
amex
master